Értelmetlen tűzesetek (képgalériával)2020. március 30. (hétfő) 19:00 - Városnews/9159_0_300.jpgSzámos helyre vonultak a tűzoltók a hétvége folyamán. Az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság illetékességi területén összesen 20 tűzeset történt, ebből 17 szárazfűtűz volt. A lángok között senki nem sérült meg, azonban az anyagi kár jelentős három esetben is.

Az elmúlt pár nap meleg és száraz időjárásának hatására az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság lánglovagjai számára is mozgalmas volt a hétvége. A mostani veszélyhelyzet ellenére a helyi tűzoltók illetékességi területéhez tartozó 26 településből közel tízen tevékenykedtek, jellemzően Ózd környékén.

„Úgy tűnik, hogy a kijárási korlátozás sem szabott gátat a gyújtogatási kedvnek. A hétvégén húsz káresethez vonultak a kollégáim, ebből 17 szárazfűtűz volt, ami nem egy helyen 5 és 10 hektár közötti, vagy még annál is nagyobb területet érintett” - mondta Tőkés Tamás, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka.

Múlt hét hétfőn Arlóban egy gázcseretelep gyulladt ki, ahol több mint negyven gázpalack és a közeli vegyesbolt is veszélyben volt. Most hétvégén Sajóvárkonyon, a Dózsa György úton történt hasonló. Itt a szárazfűégetés következtében az élelmiszerbolt tetőszerkezete kezdett el égni. Emellett az Újtelepen és Sátán, az Ungvári utcában is leégett egy-egy melléképület.

Az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság illetékességi területén történt hétvégi tűzesetek alkalmával személyi sérülés nem történt, azonban az utóbbi három esetben az anyagi kár elég jelentős. Itt például nem sokon múlott, hogy a tűz a csatornaberuházás miatt nemrég kitelepített csöveket is elérje.

Az ózdi tűzoltóknak sok problémát okoznak a szárazfűtüzek. Ezek főként azért veszélyesek, mert a lángok gyakran megközelítik a lakóházakat, vagy lakott területeket. Emellett ilyenkor egy másik esetleges káreset idején nehezen tudnak odaérni egy olyan helyre, ahol nagyobb szükség lenne rájuk.


159_0_t 159_1_t 159_2_t 159_3_t
Vissza