Tisztítják a megállókat (képgalériával)2020. március 27. (péntek) 19:00 - Városnews/9152_0_300.jpgFertőtlenítik a buszmegállókat és a nagyobb igénybevételnek kitett köztéri padokat az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói. A köztisztasági munkacsoport a felépítményeket egy bekevert oldattal és ablaktisztítóval is takarítja a fertőzésveszély elhárítása érdekében. Igyekeznek minél gyakrabban tisztítani.

Szerda óta Ózd több pontján is láthatott a lakosság olyan dolgozókat, akik a buszmegállókban tevékenykedtek. Egyébként is megszokott tavasszal és a nagyobb esőzések után a várakozóhelyek felépítményeinek és ülőkéinek alapos tisztítása, azonban most nem az általános takarítási munkákat végzik az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói. A járvány miatt fertőtlenítőszeres oldatot és ablaktisztítót is használnak.

„Területekre vannak felosztva a dolgozóink, Ózd város nagyobb területei, tehát például a Falu, Újváros tér, Béke telep dolgozói azok, akik részt vesznek ebben a folyamatban. Alapvetően a köztisztaságnál körülbelül 100-110 ember dolgozik. Nemcsak a szemétszedés, hanem most már ez a fertőtlenítő lemosás is a munkakörükbe tartozik” - nyilatkozta Restás Alexandra, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény szervezési és foglalkoztatási csoportvezetője.

Így tehát járják a várost, és a buszmegállókat, valamint a nagyobb igénybevételnek kitett köztéri padokat is lemosással fertőtlenítik. Azokat a felépítményeket, amelyek üvegből, plexiből vagy fémből vannak, teljes felületükön lepermetezik a szerrel, majd lehúzóval vagy papírtörlővel nedvességmentesítik, ugyanezt elvégzik az ott található ülőkékkel, padokkal is. A fából készült megállókat csak permetezik.

A buszmegállók és a padok tisztításával megbízott ÓVI-s dolgozók a nehezen elérhető helyekre is juttatnak a fertőtlenítőszerből, ezen kívül minden olyan felületet, amit könnyen elér az ember, többször is áttisztítanak egy olyan oldattal, ami 50 százalékban tartalmaz vizet és 50 százalékban fertőtlenítőszert. Így biztosra mennek.

A fertőtlenítést a forgalmasabb helyeken lévő, nagyobb igénybevételnek kitett köztéri padokon és korlátokon is elvégzik. Igyekeznek minél gyakoribbá tenni, hogy ezeken a felületeken minél kevesebb kórokozó tapadhasson meg.


152_0_t 152_1_t 152_2_t 152_3_t
152_4_t 152_5_t 152_6_t 152_7_t
152_8_t
Vissza