Segítjük egymást (képgalériával)2020. március 25. (szerda) 19:00 - Híreknews/9146_0_300.jpgTöbb önkormányzati képviselő is felajánlotta egy havi tiszteletdíját az Almási Balogh Pál Kórház javára. Dr. Csuzda Gábor készpénzt utal az egészségügyi intézmény alapítványának, míg dr. Vámos Henrietta több kanna fertőtlenítőszert adományozott a kórháznak, amelyekhez egy helyi vállalkozó Dancsok Tamás közreműködésével jutott hozzá.

A koronavírus elleni védekezés érdekében a Mol megkezdte a Magyarországon hiánycikknek számító kéz-, és felületfertőtlenítő termékek gyártását. Naponta ötvenezer litert készítenek almásfüzitői üzemükben. Ettől a hírtől volt hangos ma szinte az összes hírportál. Városunkban is nagy gondot okoz a fertőtlenítő hiány. Ezt a problémát igyekszik enyhíteni Dancsok Tamás, aki budapesti kapcsolatai révén jutott hozzá több ezer liter tisztító folyadékhoz.

„Én is csak az országos médiából, illetve az internetes felületekről tájékozódom, hogy nincsen tisztítószer. Nyilván ez sem egy csodaszer, ami itt van, rengeteg kérdést kapok én is, de mégis úgy gondolom, hogy a semmitől több. Most ez van, ezt áruljuk, és reméljük, hogy segíteni tudunk ezzel a lakosságnak” - nyilatkozta Dancsok Tamás, a Piramis Kft. ügyvezetője.

Az igény nagy, amennyiben pénteken további szállítmány érkezik arról közösségi oldalán tájékoztatja majd a lakosságot. A helyi vállalkozó amellett, hogy haszon nélkül értékesíti a fertőtlenítőszert a lakosság részére, fontosnak érezte, hogy adományozzon is. Több litert ajánlott fel dr. Vámos Henrietta háziorvos részére, aki szintén lényegesnek tartja, hogy a közösség érdekét a sajátja elé helyezze.

„Háziorvosként fontosnak éreztem azt, hogy én is beszerezzek a rendelőmbe ebből, illetve nagyon fontosnak tartom azt, hogy ilyenkor a közösséget is támogassuk. Én nemcsak orvos vagyok, hanem politikus is, valamint önkormányzati képviselőként szeretném a kórházat is támogatni, ezért egyhavi tiszteletdíjamnak megfelelő értékben a kórháznak felajánlottam én is tisztítószert” - emelte ki dr. Vámos Henrietta, háziorvos.

Az Almási Balogh Pál Kórház udvarán dr. Bélteczki János főigazgató vette át a több kanna fertőtlenítőszert. Dr. Csuzda Gábor egyéb felajánlással érkezett a helyszínre, amellyel igyekszik hozzájárulni a helyi egészségügyi intézmény zökkenőmentes működéséhez.

„Fontosnak tartom azt, hogy az egészségügyi dolgozók munkáját is segítsem, éppen ezért arra az elhatározásra jutottam, hogy egy havi képviselői tiszteletdíjamat ajánlom fel az Almási Balogh Pál Kórház alapítványa számára, hogy ebből a legszükségesebb eszközöket, legszükségesebb takarítószereket be tudják szerezni, és ezzel is segíteni tudjam a kórházi szakdolgozók munkáját” - hangsúlyozta dr. Csuzda Gábor, önkormányzati képviselő.

Riz Gábor országgyűlési képviselő az elmúlt napokban többféle módon is csatlakozott a támogatók köréhez. Készpénzzel és számítógépek adományozásával is segített enyhíteni a terheket. Ma is egy laptoppal érkezett, amely az adminisztrációs munka elvégzéséhez biztosít megfelelő technikai hátteret a gazdasági dolgozóknak.

„Én jó szívvel tettem mindezt, akinek van egy pici tartaléka, kicsi lehetősége, most arra biztatom, hogy segítse az ózdi kórház munkáját, segítse a szakdolgozóknak most azt a lehetőségét, hogy egészségesen, épen tudjanak a betegágy mellé odaállni, hogy sokáig tudják végezni áldozatos munkájukat. Bizony most nagy szükség van rájuk” - fogalmazott Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

Sokan igyekeznek támogatásukról biztosítani a helyi kórházat. Ám van egy megoldatlan probléma, ugyanis a központi rendelkezéseknek eleget téve a büfét hamarabb be kell zárniuk. Ezért a 24 órás ügyeletet ellátó ápolók és orvosok nem mindig jutnak meleg ételhez.

„Ezen az úton is kérem az összes ózdi és Ózd környéki ilyen irányú vállalkozást, ha megteheti akárcsak egy-két adag ételt, ha behozza a kórházba azt megköszönjük. Hiszen három órától a kollégák már nem tudnak hozzájutni, és itt vannak másnap reggel nyolc óráig. Nagy segítség lenne, nagyon szépen megköszönném” - mondta dr. Béltecki János, az Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója.

A főigazgató kiemelte, óriási segítség számukra, hogy az emberek a legkülönbözőbb csatornákon keresztül állnak melléjük.


146_0_t 146_1_t 146_2_t 146_3_t
146_4_t 146_5_t 146_6_t 146_7_t
146_8_t 146_9_t 146_10_t
Vissza