Fontos adomány (képgalériával)2020. március 25. (szerda) 19:00 - Városnews/9145_0_300.jpgTöbb mint két tonna állateledel érkezett az Állategészségügyi Telepre. Az országosan kihirdetett veszélyhelyzet az ebtelepen élő állatokra is kihatással van. Az önkéntes segítők, a városüzemeltetés dolgozói és az önkormányzat is mindent megtesz annak érdekében, hogy a négylábúak semmiből ne szenvedjenek hiányt. A kutyák etetése jelenleg megoldott, azonban szívesen fogadnak minden felajánlást a telep dolgozói.

Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény Kovács-Hagyó Gyula úton található Állategészségügyi Telepe teljes kihasználással működik jelenleg is. Az itt élő négylábúaknak igyekeznek minél változatosabbá tenni az étkezését.

„Hála Istennek tudjuk biztosítani az Állategészségügyi Telepünkön a zavartalan ellátást. Mind a városban történő feladatok tekintetében, tehát az állati tetemek és a kóbor kutyák begyűjtése ugyanúgy zajlik. A gazdásítás és a külső szervezetek felé az ideiglenes befogadás egy kicsit nehezebben megy, viszont az állatok etetése szerencsére megoldott” - nyilatkozta Restás Alexandra, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény szervezési és foglalkoztatási csoportvezetője.

Az Állategészségügyi Telepre ma egy nagyobb szállítmány érkezett. Az önkormányzatnak és az Ózdi Városüzemeltető Intézménynek köszönhetően 1,6 tonna, azaz 160 darab 10 kilós száraz táp, illetve 108 kilogramm instant tészta került a raktárba. Emellett az Ózdi Mentés támogatóinak köszönhetően kedvező áron jutottak hozzá 576 kilogramm kutyaszalámihoz. Ezek is nagy segítséget jelentenek az ott élő négylábúaknak.

„A kialakult helyzetre való tekintettel az Ózdi Városüzemeltető Intézmény ismételten egy nagyobb mennyiségű tápot és kutyatésztát vásárolt a telepen lévő kutyusoknak, hiszen sem óvoda, sem iskola nincs, így maradékok nem maradnak a kutyusoknak, úgyhogy gondoskodni kell róluk” - mondta Virág Nikolett, önkéntes.

Az állateledelek mellett egy Facebookos játéknak köszönhetően egy új chip-olvasót nyert a telep, amely az ebrendész munkáját könnyíti meg. Aki szeretné valamilyen módon segíteni a kutyákat, az főként száraz táp és konzerv adománnyal teheti meg. A támogatást átveszik a Polgármesteri Hivatalban és az Ózdi Városüzemeltető Intézmény portáján is, de a város egyéb üzleteiben is leadható.


145_0_t 145_1_t 145_2_t 145_3_t
145_4_t 145_5_t 145_6_t 145_7_t
Vissza