Maradjanak otthon! (képgalériával)2020. március 24. (kedd) 19:00 - Városnews/9140_0_300.jpgHangosbemondóval inti fokozott óvatosságra az önkormányzat a lakosságot, kiemelten az időseket. Ennek oka a koronavírus járvány miatt kialakult veszélyhelyzet. Köztudott, hogy ez az a korosztály, amelynél súlyosabb lehet a betegség lefolyása. Ezért kiemelten fontos, hogy minél több módon hívják fel az emberek figyelmét a veszélyre.

Hangszóróval felszerelt autó járja a várost, amelyben arra kérik az időseket, hogy maradjanak otthon. Az Ózdiakért és Ózdért Egyesület közreműködésével az Ózd Városi Rendészet autójára felszerelt hangosbemondó által sokakhoz juthat el a felhívás üzenete. A hármas, illetve a négyes választókerület képviselői ezen kívül plakátokat is kihelyeznek a forgalmasabb helyekre, amelyen szintén a felhívás szövege olvasható.

„Most ez a legfontosabb, hogy mindenkinek a figyelmét felhívjuk arra, hogy lehetőség szerint, aki megteheti, maradjon otthon. Ha mégis ki kell mennie, akkor maszkot viseljen, tartsa az előírt távolságot embertársaitól, hogy ezzel is minimalizáljuk a fertőzésnek az esélyét. Én arra kérem ezúton is a lakosságot, tartsa be ezeket az ajánlásokat, ezeket az utasításokat, hiszen ez mindannyiunk érdeke, hogy a betegség Ózd városában, és Magyarországon se tudjon elharapózni” - mondta Farkas Péter Barnabás, alpolgármester.

Az otthon maradáson kívül számtalan lehetőség van a hétköznapi teendők elvégzésére oly módon, hogy az a legkisebb kockázattal járjon. Fontos az is, hogy ne csak magunkra, és szeretteinkre, hanem lakóközösségünk tagjaira is odafigyeljünk. Ha pedig szükséges, segítséget nyújtsunk egymásnak. A személyes kontaktus során azonban ilyenkor is fokozott elővigyázatossággal kell eljárni.

„A társasházakkal kapcsolatban megtettük azokat az óvintézkedéseket, amik a legsürgősebbek, hogy a személyenkénti kapcsolatot elkerüljük. Megszüntettük a közös költség beszedést, illetve a közgyűléseket is elhalasztottuk. Ezeket majd későbbi időpontban fogjuk megtartani” - nyilatkozta Angyal Béla, területi képviselő.

Aki nem tudja megoldani, hogy a közös költséget internetes utalással bonyolítsa, az telefonon kérhet tanácsot közös képviselőjétől. A tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy a fiatalabb generáció tagjai is szívesen ajánlják fel segítségüket. Az idősek ilyen esetekben az önkormányzathoz is fordulhatnak, ahol a 06-30/595-1978-as telefonszámon várják a hívásokat.


140_0_t 140_1_t 140_2_t 140_3_t
140_4_t 140_5_t 140_6_t 140_7_t
140_8_t

 

Vissza