Összefogás az idősekért2020. március 24. (kedd) 19:00 - Városnews/9139_0_300.jpgÖnkéntes bevásárlási akciót szerveztek az idősek segítésére. Városunkban több kezdeményezés is alakult az elmúlt napokban, az egyik ilyen kapcsán segítenek az arra rászoruló szépkorúaknak a legfontosabb termékek beszerzésében. A mozgalomhoz már többen csatlakoztak, és folyamatosan jelentkeznek olyanok is, akik igénybe szeretnék venni a lehetőséget.

A koronavírus kapcsán a legtöbbet emlegetett szlogen az, hogy aki csak teheti maradjon otthon. Főleg az időseknek ajánlatos kerülni a nagy tömeget, ám nekik is be kell szerezniük az alapvető élelmiszereket. A napokban alakult egy kezdeményezés, ami azoknak a szépkorúaknak kínál alternatívát, akik szeretnék otthonukban tölteni a következő időszakot, ám nincs olyan ember a családjukban, aki meg tudná oldani a vásárlást.

„Nem egészségügyi dolgozók vagyunk, és mi így tudunk segíteni. Nem csak az időseknek, hanem például, akiknek önkéntes karanténba kell vonulni. Emellett az egyedülálló szülőknek, akik nem tudják a gyermekeket levinni boltba vagy gyógyszertárba. Először ezt a szennai nyugdíjasklubnak ajánlottuk fel, és ez tovább fejlődött. Ma már az egész városban vannak önkéntesek. Egy nap alatt 160-an csatlakoztak a csoportunkhoz” - mondta Enyedyné Tóth Beatrix, főszervező.

Fontos, hogy a koordinátor úgy osztja be az önkénteseket, hogy a lakhelyükhöz közeli területre menjenek, így elkerülhetik azt, hogy olyanra kelljen pénzt bíznia az időseknek, akivel még nem találkoztak. Az a tapasztalat, hogy nagy szükség van a segítők munkájára. Papp Zoltánné is csak jót tudott elmondani az akcióról, szerinte így kellene mindennek működnie.

„Én nagyon meg vagyok elégedve, és nagyon örülök ennek a kezdeményezésnek. Szeretném, ha az idősebbek közül sokan igénybe vennék, mert ez mindenkinek az érdeke, de főleg a saját érdekünk. Emellett az is, hogy másokat ne fertőzzünk meg, és minket se fertőzzenek meg” - hangsúlyozta Papp Zoltánné.

Azok akik részt kívánnak venni az akcióban a legnagyobb közösségi oldalon erre a célra létrehozott #maradjotthon - Segítünk! Ózd nevű csoportban jelentkezhetnek. Jól mutatja az érdeklődést, hogy már most több mint háromszázan tagjai a közösségnek.

Vissza