Nemes cél (képgalériával)2020. március 23. (hétfő) 19:00 - Városnews/9136_0_300.jpgAdományozási akciót indítottak az ózdi Almási Balogh Pál Kórház javára. A kezdeményezést a legnépszerűbb közösségi oldalon hozta létre Nullász Katalin, hogy a helyi egészségügyi intézmény dolgozói számára további védőeszközöket biztosítsanak. A Licitál-Ózd elnevezésű nyilvános csoportban az árveréseken kívül már számos más felajánlás is érkezett.

Karkötőkre, táskákra, díszekre és különböző tárgyakra is lehet licitálni a legnépszerűbb közösségi portálon található egyik nyilvános csoportban. A Licitál-Ózd elnevezésű kezdeményezést azért indította el Nullász Katalin, hogy az Almási Balogh Pál Kórházat támogassa a mostani nehéz helyzetben. Az elsődleges célja az volt, hogy a helyi és környéken élő kézművesek felajánlhassák saját készítésű termékeiket, hogy a befolyt összegből városunk kórházát támogassák.

„Ez a csoport egy nap alatt kinőtte magát, és már most mindenféle felajánlások érkeznek ide. Három nap alatt több mint nyolcszáz tag lett, rengeteg felajánlással, amit nagyon szépen köszönök mindenkinek” - mondta Nullász Katalin.

Az árverésből befolyt összeget az Almási Balogh Pál Kórház dolgozói számára gyűjtik, hogy abból további védőeszközöket vásárolhassanak majd. A liciteken kívül egyébként többen ajánlottak fel különböző dolgokat, vagy anyagi támogatást is az egészségügyi intézmény számára. Novák Szabina 10 éves kislánya például egy festményét ajánlotta fel, amelynek ára jelenleg több ezer forintnál tart.

„Igazából az egyik ismerősöm rakott be a csoportba, aztán megkérdeztem a lányom, – mert ő szeret kézműveskedni, festeni, rajzolni, mivel ez a hobbija – hogy van-e valami ötlete, hogyan segítsünk, és ő az egyik festményét felajánlotta” - nyilatkozta Novák Szabina.

A kézműves tárgyakon kívül számos érdekesség is érkezett a csoportba. Kepes Andrea például egy főként a derékfájással küzdőknek szóló japán gerinckezelést ajánlott fel.

„Nem volt kérdés számomra, hogy én is szeretnék segíteni. Igaz nem vagyok kézműves, nem tárgyakat készítek, viszont a két kezem munkáját azt szeretettel felajánlottam. Hiszek abban, hogy az összefogásnak és a szeretetnek van ereje és hatalma, és a sok kicsi sokra megy elve alapján hozzá tudunk járulni, hogy plusz védőeszközöket tudnak vásárolni a járvány idejére, akkor már sokat tettünk” - hangsúlyozta Kepes Andrea.

Az oldal létrehozója elmondta, hogy a veszélyhelyzet miatt lehetséges, hogy csak hetek múlva tudják megkapni az árverésen megnyert tárgyaikat. Emellett, hogy érdemes vigyázni az esetleges csalókkal. Az a vásárló, aki megnyeri az aukciót, a győztes összeget az Almási Balogh Pál Alapítvány 10701290 – 22694706 - 51100005 bankszámlaszámára küldheti el. A megjegyzés rovatban fel kell tüntetni, hogy kinek, melyik termékére licitált, hogy azzal később igazolni tudja az utalását.


Képek forrása: internet

136_0_t 136_1_t 136_2_t 136_3_t
136_4_t 136_5_t 136_6_t 136_7_t
136_8_t
Vissza