Meleg helyzet (képgalériával)2020. március 23. (hétfő) 19:00 - Híreknews/9134_0_300.jpgKigyulladt a gázcseretelep Arlóban tegnap a délelőtti órákban. A tűz a területen található vegyesboltra nem terjedt át, viszont több mint negyven gázpalack volt veszélyben. Emellett a szomszédos ingatlan ereszdeszkája is leégett. Személyi sérülés nem történt. A tűzoltók rövid idő alatt megfékezték a lángokat.

Az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársait tegnap számos esetben riasztották szárazfű tüzekhez a térségben. A szeles időjárásnak köszönhetően ilyenkor intenzívebbek a lángok, így sokkal rövidebb idő alatt, nagyobb területen pusztíthat a tűz. Vasárnap azonban egy komolyabb káresethez is vonulniuk kellett az állomány tagjainak.

„Tizenegy óra után nem sokkal érkezett a jelzés, amelyben egy Arlóban található ABC, illetve gázcseretelepen keletkezett tűz. A kamerafelvételek alapján kartonpapírok gyulladtak meg. Erről terjedt át a tűz többek között gázpalackokra is. Kollégáim kettő darab gépjárműfecskendővel és vízszállító járművel vonultak a helyszínre, ahol 48 darab gázpalackot távolítottak el, ezek közül 11-et ért közvetlen hő hatás, vagy láng hatás” - mondta Tőkés Tamás, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka.

Arlóban a Falusi bolt mögött található több hektáros nádas területet rendszerint leégetik. Az ABC tulajdonosa azt mondja, legutóbb március 15-én is felgyújtották ezt a részt, de akkor sikerült időben megfékezni a lángokat. Tegnap azonban nem volt ilyen szerencséjük, és átterjedt a tűz a telephelyre is.

„Most pedig zárás után, tegnap arra lettünk figyelmesek, hogy füst van és egy 8-10 perc alatt felcsaptak a lángok, mint ahogy a telephelyen is látható. Műanyag ládák, egy mobil wc, illetve hála istennek már csak másfél köbméter fa volt a tárolóban, ami lángra kapott. A tűzoltók nagy erőkkel megérkeztek, és a tüzet nagyon rövid idő alatt megfékezték” - nyilatkozta Dulai Roland, tulajdonos.

Ma délelőtt a hamut és egyéb elégett maradványokat takarították az ABC udvarán. Dulai Roland hozzátette, hogy bármit tudnak pótolni és a legfontosabb, hogy személyi sérülés nem történt. A tűz nagyjából 23 négyzetmétert érintett, illetve a közeli ingatlan ereszdeszkájába is belekapott a láng. Az egyenruhások úgynevezett előre szerelt sugár segítségével oltották el ezt a részt. A kisbolt tulajdonosa azt mondja természetesen mielőbb megtéríti a szomszédos lakóházban keletkezett kárt.


134_0_t 134_1_t 134_2_t 134_3_t
134_4_t 134_5_t 134_6_t 134_7_t
134_8_t
Vissza