Nem játék (képgalériával)2020. március 20. (péntek) 19:00 - Városnews/9132_0_300.jpgMától a játszótereket sem lehet használni Ózdon a koronavírus-járvány miatt. A városüzemeltetés munkatársai ma végigjárták ezeket, a hintákat leszerelték, beszállították telephelyükre, a játékokat szalaggal kerítették körbe. Emellett figyelemfelhívó tájékoztatókat is kihelyeztek. Az intézkedéssel azt az üzenetet próbálják erősíteni a lakosságban, hogy vegyék komolyan a járványt, és amennyiben tehetik, mindenképpen maradjanak otthon.

Az egyik ózdi játszótéren ma délelőtt már senki nem élvezte felhőtlenül a napsütést. Az ott található elemeket ugyanis az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai körbeszalagozták, esetleg le is szerelték. Egy tájékoztató kihelyezésével arra hívják fel a figyelmet, hogy az intézkedésre a koronavírus-járvány miatt van szükség. Igaz, a Nemzetőr úton azóta már készült olyan fotó, amelyen a játszótér szomszédságában egy pad körül ülő idősek láthatóak. Arról, hogy melyik korosztályt hogyan érinti a megbetegedés, milyen következményekre lehet számítani, egyelőre nem lehet biztosat mondani. A fővárosban egy gyermek koronavírus-tesztje már igazoltan pozitív lett, ő otthon lábadozik, nem szorul kórházi ellátásra. Fontos tehát, hogy minden életkorban megtegyük a szükséges óvintézkedéseket.

„A járvány terjedése miatt polgármester úr elrendelte az összes játszótér lezárását. Az embereink most járnak körbe, körbeszalagozzuk, a hintákat leszereljük. Kérem, hogy tényleg ne használják, a saját maguk és a gyermekeik védelmében” - hangsúlyozta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Az ÓVI munkatársai ma a város valamennyi játszóterét felkeresték, hogy elvégezzék ezeket a feladatokat. Ózdon összességében mintegy száz ilyen helyszínt tartanak nyilván. A munka folyamatos volt, és nagyjából délig sikerült is mindenhol elhelyezni a figyelmeztetéseket, lezárni a területeket.

A szakemberek mindenkinek azt tanácsolják, hogy amennyiben tehetik, maradjanak otthon. Ha mégis el kell menniük, kerüljék a zsúfolt helyeket, közösségeket. Éppen ezért fontos, hogy gyermekeinket se engedjük a játszótérre, ezt most már óvintézkedésekkel az Ózdi Városüzemeltető Intézmény is igyekszik megakadályozni. Bár sokaknak nehéz lehet ilyenkor megoldani a gyermek elhelyezését, nagyon lényeges hozzátenni, hogy semmiképpen se a nyugdíjasokra, nagyszülőkre bízzuk őket, hiszen éppen az idősek a legveszélyeztetettebb korosztály.

Bár kijárási tilalom elrendelését egyelőre nem tervezi az operatív törzs, az egyik legfontosabb óvintézkedést az jelenti, ha otthon maradunk. Ezt ugyan nem mindenki teheti meg, de akinek el is kell hagynia lakását, próbálja a munkába járásra és a legszükségesebb ügyintézésre szorítani mozgását. Az élelmiszerboltok és a gyógyszertárak nyitva tartása változatlan, így a felhalmozásnak, pánikszerű vásárlásnak nincs értelme.


132_0_t 132_1_t 132_2_t 132_3_t
132_4_t 132_5_t 132_6_t 132_7_t
Vissza