Veszélyes tűzesetek (képgalériával)2020. március 18. (szerda) 19:00 - Városnews/9123_0_300.jpgSok dolguk adódik az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársainak ezekben a napokban. A szárazfűtüzek továbbra is nagy gondot jelentenek az egyenruhásoknak, hiszen így más helyről kell kapacitást átcsoportosítaniuk. Emellett ma hajnalban Farkaslyukba is vonulniuk kellett, ahol egy lakóház gyulladt ki.

Ma hajnalban Farkaslyukban, a Móra Ferenc utcában egy önkormányzati bérlakás kapott lángra, az esethez az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársait riasztották. A tűz a mintegy harminc négyzetméteres ingatlan teljes szerkezete kiégett. A helyi lánglovagok két fecskendővel avatkoztak be. Személyi sérülés ugyan nem történt, de az anyagi kár jelentős.

„A tüzet hivatalosan nem vizsgálja a tűzoltóság, de nyilván a helyszíni szemle alapján megállapították, hogy jó eséllyel szabálytalan áramvételezés okozta a káresetet. Ennek megfelelően az elektromos szolgáltató a további vizsgálatok elejéig felfüggesztette az áramszolgáltatást a lakásban” - mondta Tőkés Tamás, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka.

Az ózdi tűzoltóknak emellett a szárazfűtüzek is sok problémát okoznak. Tizenhárom esetből tizenkettő ilyen jellegű volt a tegnapi napon. A Kovács-Hagyó Gyula út mellett található terület is a lángok martalékává vált tegnap délután. A legtöbb esetben nem tudják autóikkal megközelíteni a helyszínt, így kéziszerszámokkal oltják a hasonló tüzeket. Ma már itt is csak az elszenesedett aljnövényzet fogadta az arra járókat. Itt sem múlt sokon, hogy a tűz elérje a közeli lakóházakat, vagy az egyik nagy foglalkoztató telephelyét.

Nemcsak azért veszélyesek a szárazfűtüzek, mert a lángok gyakran megközelítik a lakóházakat, hanem azért is mert a lánglovagok egy-egy alkalommal több száz méterre is eltávolodhatnak a tűzoltóautótól a nem megfelelő úthálózat és a domborzati viszonyok miatt. Éppen ekkor más káresetek idején nehezen tudnak odaérni egy olyan helyre, ahol nagyobb szükség lenne rájuk.


123_0_t 123_1_t 123_2_t 123_3_t
123_4_t 123_5_t 123_6_t
Vissza