Félmillió forint (képgalériával)2020. március 12. (csütörtök) 19:00 - Híreknews/9098_0_300.jpgÁtadták a Jótékonysági Est bevételéből származó támogatást az Ózdi Szakképzési Centrum vezetőjének. A szervezők a korábbi évektől eltérően most félmillió forintot ajánlottak fel. A cél a szakképzésben tanulók magyarságtudatának erősítése, így a diákok határon túli kiránduláson vesznek majd részt.

Február végén tartották meg az idei Jótékonysági Estet a Digitális Erőműben. Ahogy minden évben, úgy most is nemes cél érdekében hozták létre az eseményt. A bevételből félmillió forintot ajánlottak fel az Ózdi Szakképzési Centrum javára. Tegnap délután ünnepélyes keretek között adták át a felajánlást jelképező táblát az intézmény főigazgatójának. Tuza Ottó elmondta, hogy nagyon örülnek a támogatásnak, amelyből egy határon túli kirándulást szeretnének megvalósítani, azonban a jelenlegi helyzetre való tekintettel az utazást vélhetően őszre halasztják el.

„Én hiszek abban, hogyha valaki ismeri szűkebb közösségének, tágabb közösségének, nemzetének történelmét, hagyományait, kultúráját, az két lábbal áll a földön, és minden nehéz helyzetből föl tud állni. És nagyon fontosnak tartom azt is, különösen itt a százéves évforduló kapcsán, hogy a diákok testközelből tapasztalhassák azt meg, hogy miért is volt annyira szörnyű és igazságtalan az a bizonyos trianoni békediktátum” - mondta Tuza Ottó, az Ózdi Szakképzési Centrum főigazgatója.

Az átadón jelen volt Riz Gábor országgyűlési képviselő, a Digitális Erőmű és fenntartó intézménye, a Forum Hungaricum Nonprofit Kft. vezetői, a Rombauer Alapítvány és az Erőművi Erőtérkör tagjai is. Bojtos Zoltán kiemelte, hogy e két utóbbi szervezet segítsége nélkül nem tűzhettek volna ki ekkora célt.

„A közvetlen üzenet, az természetesen arról szól, hogy a szakképzési centrumnak azt a feladatát, amelyet végez, erősítsük, támogassuk, és a hazafias nevelésben, a magyarságtudat erősítésében nyújtsunk nekik segítséget. Közvetve pedig üzenjünk azoknak a pedagógusoknak, akik Ózdon a diákokkal, a fiatalokkal foglalkoznak, hogy próbáljunk meg minél több fiatalt Ózdon tartani, és próbáljuk meg elérni azt, hogy Ózd ne egy hanyatló város legyen” - emelte ki Bojtos Zoltán, a Digitális Erőmű intézményvezetője.

Erre szeretnék ösztönözni az ózdi iskolákat. Az átadó végén mindegyik szervezet képviselője kapott egy-egy táblát, amelyet a Jótékonysági Est és a kitűzött cél emlékére készítettek.


098_0_t 098_1_t 098_2_t 098_3_t
098_4_t 098_5_t 098_6_t 098_7_t
098_8_t 098_9_t 098_10_t
Vissza