Oktatás testközelből (képgalériával)2020. március 10. (kedd) 19:00 - Oktatásnews/9092_0_300.jpgNyílt napot tartottak a II. János Pál Katolikus Általános Iskolában. Az intézmény a szülőkön és az érdeklődőkön kívül a közeli óvodák nevelőit is várta. A látogatók bármilyen órára beülhettek. Az esemény célja pedig többek közt az volt, hogy a szülők nagyobb betekintést nyerhessenek gyermekük mindennapjaiba.

A II. János Pál Katolikus Általános Iskolában nem először tartott nyílt napot, amelyre elsősorban azokat a szülőket várták, akiknek gyermeke már oda jár, vagy idén szeptemberben kezdi az első osztályt. Emellett a közeli óvodák nevelői is megjelentek.

„Nem titkolt célja a nyílt napnak a toborzás. Jövőre minél több első osztályos gyereket várunk szeretettel. Emellett részben, hogy a szülő ne csak a tanító néni szavain keresztül, a gyermekei szavain keresztül és az ellenőrzőfüzeteken keresztül értesüljenek a tanórai munkákról, hanem a saját szemével is lássa, hogy hogyan folyik napjainkban egy-egy tanítási óra” - mondta Kocska Ágnes, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola igazgatója.

A látogatók az eredeti órarend első három órájának bármelyikére beülhettek mind alsó, mind pedig felső tagozaton. Így részt vehettek írás, olvasás, matematika, de akár hittan órán is. A legnépszerűbb azonban a kisebbek emelt szintű énekórája volt.

„A nyílt nap tulajdonképpen a szülőknek szól, de azt örömmel láttuk, hogy az óvodából is érkeztek nevelők és gyermekek. Ez egy tagozatos énekóra volt az elsősöknek, ahol a szó és a mi tudatosítását vettük, illetve egy kis mondókát próbáltuk feldolgozni különböző módokon. Egyébként a délelőtt folyamán az első három órára bárhova beülhetnek felsőbe és alsóba is, de nyilván az alsó tagozat az, ami ilyenkor látogatottabb” - emelte ki Vámos Fruzsina, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola pedagógusa.

Az általunk megkérdezett szülők szerint jó, hogy van ilyen alkalomra lehetőség, hiszen így betekintést nyerhetnek gyermekük mindennapjaiba.

„Nagyon tetszett ez az óra. Azért jöttem el, mert négy fiam már ide jár, ő pedig az ötödik gyerekem, akivel jöttem. Mindegyikük zeneiskolába járt, úgyhogy nagyon szeretem, és nagyon jók a tanárok. Egyszerűen szeretem ezt az iskolát, mert nagyon jól fejlesztik a gyerekeket, és sokat tanulnak a gyerekek belőle” - nyilatkozta Bódiné Farkas Margit.

A II. János Pál Katolikus Általános Iskolába egyébként jelenleg 330 gyermek jár, évfolyamonként két-két osztállyal, ahol minden évfolyamon egy osztály részesül emelt szintű ének oktatásban.


092_0_t 092_1_t 092_2_t 092_3_t
092_4_t 092_5_t 092_6_t 092_7_t
Vissza