Bravúros győzelem (képgalériával)2020. március 9. (hétfő) 19:00 - Sportnews/9084_0_300.jpgAz egyik bajnokaspiráns ellen aratott bravúros győzelmet az ÓAM-Ózdi KC. A mieink a Kecskeméti TE gárdáját fogadták, és végig jól kézilabdázva vívtak szoros mérkőzést. A hajrában nagy akarással és közönségszórakoztató játékkal tudtak többgólos előnyt kiépíteni, az utolsó percekben pedig végleg eldöntötték a két bajnoki pont sorsát.

Abszolút esélyesként érkezett a Marosi István Városi Sportcsarnokba a KTE-Piroska szörp együttese. A vendégcsapat a bajnoki tabella második helyén áll, így bajnokaspiránsként egyértelműen a két pontért utaztak Ózdra. Az első játékrész kiegyenlített küzdelmet hozott, rendre a kecskemétiek szereztek vezetést, ám a piros-kékek újra és újra kiegyenlítettek. Főként a jó védekezésnek volt köszönhető, hogy az ellenfél nem tudott ellépni. Fordulás után nagy izgalmakat élhettek át a szurkolók, a hatalmas párharcok mellett látványos jeleneteknek is tapsolhattak. Herczegh János például kínai figurából is betalált. A végig kiélezett összecsapás utolsó tíz percére fordulva az ÓKC magához ragadta az előnyt és a kezdeményezést, majd egy hármas sorozattal végleg eldöntötték a bajnoki pontok sorsát. Végeredmény: ÓAM-Ózdi KC – KTE-Piroska szörp 31-27. Szakál György a bravúrgyőzelmet követően elégedetten értékelt.

„Óriási dolgot hajtottunk végre. Most a szerencse is úgy néz ki, hogy mellénk szegődött, hiszen megint megvoltak a kihagyott ziccerek, kihagyott hétméteresek. De ettől függetlenül úgy gondolom, megérdemelt győzelmet arattunk. A lelkesedéssel nem volt baj, a védekezésünk is jól összeállt. Egy bajnokaspiráns ellen valahogy így kell játszani. Gratulálok a csapat minden tagjának, mert taktikusan játszottunk, és úgy gondolom, közönségszórakoztató is volt ez most” - emelte ki Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője.

A kecskemétiek trénere azonban csalódottan elemezte a látottakat. Többet várt csapatától, ám a bajnoki címért versengő gárda ezen az estén nem nyújtott jó teljesítményt.

„Nagyon gyengén játszottunk. Jó volt az Ózd, a mai napon a játék talán minden elemében. Periódusaink voltak” - nyilatkozta Bencze József, a KTE-Piroska szörp edzője.

Az ÓAM-Ózdi KC tavasszal még veretlen a bajnokságban, a hazai döntetlenek után pedig most sikerült egy igazán nagy skalpot begyűjteniük. Csépányi Gergőék így jelenleg nyolcadikok, legközelebb szombaton, Balassagyarmaton lépnek pályára.


084_0_t 084_1_t 084_2_t 084_3_t
084_4_t 084_5_t 084_6_t 084_7_t
084_8_t
Vissza