Alapszervezet alakul (képgalériával)2020. március 8. (vasárnap) 10:46 - Politikanews/9082_0_300.jpgDr. Cseh Katalin tartott lakossági fórumot a hétvégén egy ózdi szállodában. A Momentum Mozgalom európai parlamenti képviselőjén kívül az eseményen megjelent Kovács József, a párt Borsod megyei elnöke is. A kötetlen formában zajló találkozón több – a várost és térségünket érintő – kérdés is fölmerült.

Főként fiatalok vettek részt azon az eseményen, melyet a Momentum szervezett városunkban. Az itt felmerült kérdések azonban nemcsak őket, hanem valamennyi korosztályt érintették. A párt képviselői egyébként nem először jártak városunkban. Aktivistáikkal, szimpatizánsaikkal többször is találkozhattak már kitelepüléseik alkalmával az ózdiak. A hétvégi program kapcsán Kovács József elmondta, hogy az elnökség országjárásba kezdett, így jutottak el Ózdra is. Továbbá bejelentette, hogy Kazincbarcika, Sajószentpéter, Miskolc és Emőd után hamarosan városunkban is létrehoznak egy alapszervezetet. A beszélgetés során természetesen az ABB gyár bezárása is szóba került.

„Mindenképpen meg kell menteni a gyárat. Akár úgy is, ahogy az állam tette a gyöngyösi hőerőművel, hogy belevásárolta magát, vagy az Ózdi Acélművekbe is ugye, nemrég az ötszáz főt foglalkoztató Ózdi Acélműbe is 25 % részvényt vásároltak. Mindenképpen meg kell tartani, és azon kell dolgoznunk, hogy ezen kívül ez nem oldja meg a problémát. Ezen kívül még hozzunk olyan cégeket ide, akik a fiatalokat itt maradásra bírják. Tehát nagyobb fizetőképes kereslet lenne Ózdnak is” - mondta Kovács József, a Momentum Mozgalom borsod megyei elnöke.

Az eseményre meghívott európai parlamenti képviselő többször járt már Ózdon, illetve a térségben is. Így például Miskolcon, Kazincbarcikán, Sajószentpéteren és Putnokon is megfordult korábban. Ezek a látogatások lehetőséget nyújtottak arra, hogy az emberekkel való beszélgetések során megismerje az itt élők problémáit.

„Részben azért is nagyon fontos számomra a mai ózdi látogatás, mert szeretnék többet tudni arról, hogy a helyieket hogyan érinti ez a nehéz élethelyzet, amibe most kerültek. Főleg a gyárbezárás miatt, a légszennyezés miatt. Mindenképpen úgy érzem, hogy az Európai Unióból Magyarországra irányított fejlesztési pénzeket nem használják fel elég jól. Óriási a korrupció, és nem arra megy a pénz, ahol a legnagyobb szükség lenne. Azt szeretném elérni, hogy az Európai Regionális Fejlesztési Bizottság tagjaként, hogy valóban a szegénység, a légszennyezés, a környezeti problémák, a felzárkóztatás céljait érjük el az európai uniós pénzekkel” - hangsúlyozta dr. Cseh Katalin, a Momentum Mozgalom európai parlamenti képviselője.

A felzárkóztatás és a levegőszennyezettség kérdése mellett kiemelten fontos a párt számára, hogy megakadályozza a fiatalok elvándorlását városunkból, illetve a térségből. Ezért arra törekszik, hogy megteremtse azokat a feltételeket, amelyek itt maradásukat segítik elő. Ehhez persze szükség van a helyiek aktív közreműködésére, segítségére is. Ezzel kapcsolatban megtudtuk, hogy az elmúlt hónapokban országszerte jelentősen növekedett a Momentum taglétszáma, és megyénkben is aktívak a szervezők.


082_0_t 082_1_t 082_2_t 082_3_t
082_4_t
Vissza