Ön választ2020. március 4. (szerda) 19:00 - Híreknews/9070_0_300.jpgTöbb százezer forinttal gazdagodnak ózdi intézmények az egyik hipermarketlánc pályázata, az Ön választ, mi segítünk által. Az áruházakban kihelyezett gyűjtőpontokon több szervezetet is támogathattak a vásárlók. Körzetünkben több mint 22 ezer szavazattal a Halmozottan Sérültek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szülőszövetsége nyert, akik a támogatásból a Csillagfürt EGYMI-ben a diákok fejlesztésére szolgáló kültéri eszközöket szerelnek majd fel.

Hetedik alkalommal hirdette meg Ön választ, mi segítünk elnevezésű pályázatát az egyik legnagyobb áruházlánc. Idén is szavazhattak a hipermarket vásárlói, akik január 20-a és február 16-a között több tízezer voksot adtak le az ózdi áruházban. Országosan is népszerű a kezdeményezés, 2016 óta több mint 230 millió zsetont dobtak már be a gyűjtőládákba.

„Alapvetően az volt a célja ezzel a vállalatnak, hogy olyan közösségi programokat támogassunk, amelyek ott fejtik ki a jótékony hatásukat, ahol az áruházlánc vásárlói és munkatársai is élnek. Szóval a legfontosabb cél, hogy abszolút a kicsi, helyi kezdeményezéseket támogassuk. Az indulás óta, tehát 2016 óta ez volt a hetedik pályázat, amit meghirdettünk, ebből is látszik, hogy elég nagy népszerűségnek örvend” - emelte ki Varga Eszter, a Tesco külső kommunikációs menedzsere.

A három pályázat közül az Ajándékozz kacagást elnevezésű nyerte el a legtöbb szavazó tetszését több mint 22 ezer vokssal, így a Halmozottan Sérültek Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szülőszövetsége a Csillagfürt EGYMI-ben szerelhet majd fel kültéri fejlesztő eszközöket az intézmény diákjai számára. Ők 400 ezer forintos támogatásban részesülnek, míg a második helyezett 200 ezer forintot kap. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Ózdi Tagintézménye a Mozgáskotta módszerét szeretné bevezetni.

„Hallottunk arról, hogy a Mozgáskotta fejlesztő eszköz milyen hatással van a gyerekek mozgás- és személyiségfejlődésére, ezért a tavalyi évben már öt kolléganő elvégezte ezt a tanfolyamot. Már az idei évben szerettük volna ezt bevezetni, de nem rendelkeztünk hozzá eszközparkkal, ezért pályáztunk a Tescóhoz ennek az összegnek a megnyerésére. Elsősorban logopédia, korai gondozás és nevelési tanácsadás szakterületeken fogjuk hasznosítani” - mondta Zay Nárcisz, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Ózdi Tagintézményének tagintézmény-igazgatója.

Az elnyert összegből egy közepes csomag megvételére nyílik lehetőségük, amely tartalmaz például ún. jelmodulokat. Ezek alapján a gyerekek könnyebben és gyorsabban teljesíthetik a kijelölt mozgásokat. A pedagógiai szakszolgálatnál egy tanévben 2-300 óvodás veheti majd igénybe a Mozgáskottát. A harmadik helyezett a putnoki Gömöri Iskolások Gyermekalapítvány lett, ők 100 forint támogatást kapnak.

Vissza