Ügyességi próba (képgalériával)2020. február 28. (péntek) 19:00 - Sportnews/9055_0_300.jpgIsmét nagy érdeklődés fogadta a Bolyky Sportcsillagok programot. A Marosi István Városi Sportcsarnokban rengeteg óvodás tehette próbára ügyességét, különböző feladatok segítségével. A kezdeményezés célja, hogy élményt biztosítson az apróságok számára, és felmérje a tehetségeket a szeptemberben induló sportosztály számára.

Ma délelőtt is gyermekzsivajtól volt hangos a Marosi István Városi Sportcsarnok. A Bolyky Sportcsillagok program keretében nem csak Ózdról, hanem a környező településekről is érkeztek apróságok a létesítménybe. Az óvodások lelkesen vetették bele magukat a különböző feladatokba, melyek jól illeszkednek az életkori sajátosságaikhoz.

„Ez az esemény három éve indult el, akkor hívtuk életre a Bolyky Sportcsillag programot. Ennek értelmében, már hagyományosnak mondható. Várják az ovik, készülnek a feladatokra. A testnevelőkkel és tanítókkal összedugjuk a fejünket, hogy miként lehet mindig kicsit jobbá tenni a programot. Le a kalappal az óvónők előtt, akik készülnek” - mondta Vanczák Attila, a Bolyky Tamás Általános Iskola igazgatóhelyettese.

A csarnokban az óvodák csapatai kúsztak-másztak, labdát vezettek, és számos különböző mozgást kipróbálhattak. A feladatok során volt olyan gyakorlat, amelyben közösen kellett megoldani egy-egy problémát, de akadt olyan is, amikor az egyéni készségek kerültek az előtérbe. A résztvevő szakemberek szerint a legfontosabb a mozgás szeretete.

„Mindenképpen a mozgás iránti igény és annak szeretete a legfontosabb. Minden készség fejleszthető, így nem kimondottan tehetségeket keresünk, inkább a rátermettséget próbáljuk megfigyelni a gyerekeknél. Azt, hogy a későbbiekben mennyire és milyen irányban tudjuk fejleszteni őket” - emelte ki Kovácsné Czene Zsuzsanna, a Bolyky Tamás Általános Iskola pedagógusa.

Az esemény végén minden résztvevő emléklapot kapott, illetve az összes csapatból kiválasztottak egy-egy apróságot, aki kiemelkedően teljesített a feladatok során. A toborzással egybekötött programsorozat ezzel nem ért véget, a következő időszakban is folytatódik majd.


055_0_t 055_1_t 055_2_t 055_3_t
055_4_t 055_5_t 055_6_t 055_7_t
055_8_t
Vissza