Lakossági tájékoztatás (képgalériával)2020. február 27. (csütörtök) 19:00 - Híreknews/9054_0_300.jpgRendszeresen kiadott tájékoztatók segítségével szeretné informálni ügyfeleit az Északmagyarországi Regionális Vízművek Zrt. Nemrég közreadott felhívásukban az ingatlan adás-vétel kapcsán felmerülő esetleges problémákra hívják fel a figyelmet, mely elsősorban leendő felhasználóikat érintheti.

A víziközmű-szolgáltató lakossági tájékoztatójában hangsúlyozza, hogy ingatlanvásárlás esetén a leendő tulajdonosnak vagy tulajdonosoknak érdemes körültekintőnek lenniük. A leggyakrabban felmerülő probléma ilyenkor az, hogy a megvásárolni kívánt ingatlanon közműtartozás van. Ezzel pedig az új tulajdonos gyakran az adás-vételi jogügylet során, vagy rosszabb esetben csak a vásárlás után szembesül. Felhívásukban ezért a megelőző intézkedésekre is kitérnek.

„Javasoljuk, hogy ingatlanvásárlás előtt feltétlenül tájékozódjanak a felhasználási hely egyenlegéről, győződjenek meg arról, hogy az érintett felhasználási hely rendelkezik-e tartozással az ÉRV Zrt. felé. Ennek legcélszerűbb módja, ha kérik az eladótól a szolgáltató erre vonatkozó tartozásmentesség-igazolását, az ún. „nullás” igazolást, amelyet térítésmentesen kiadunk a velünk jogviszonyban álló, érintett felhasználónak” - áll az ÉRV Zrt. tájékoztatójában.

Az ÉRV a felhasználási helyen keletkezett közműtartozást elsősorban a korábbi ügyféltől követeli, de annak eredménytelensége esetén a társaság korlátozhatja, vagy akár meg is szüntetheti a vízszolgáltatást. Ennek helyreállítása pedig csak a teljes tartozás, illetve a kapcsolódó költségek megfizetése után lehetséges.

„Szerződéskötés előtt érdemes erről tájékozódni, hát nyilvánvaló, hogy lekérünk egy tulajdoni lapot. Abból látjuk, hogy ha teherbejegyzés van, de nagyon sokszor előfordul, hogy még nem szerepel a tulajdoni lapon. Ekkor az a verzió is nagyon jól működik, hogy együtt elmennek, felkeresik a szolgáltatókat, és akkor ott rögtön látja a vevő, hogy milyen terheltségű ingatlannal áll szembe, avagy tényleg teljesen tiszta, tehermentes az ingatlan” - emelte ki Tamasikné Dr. Török Valéria, ügyvéd.

A szolgáltató természetesen igyekszik mindent megtenni az ilyen esetek elkerülése érdekében, de az ügyfelek együttműködésére is számít. A társaság honlapján, a www.ervzrt.hu oldalon megelőző jelleggel hívja fel a figyelmet a leggyakoribb problémákra. Ezen kívül az ügyfélszolgálatokon dolgozó kollégák is mindenben állnak a lakosság rendelkezésére.


054_0_t 054_1_t 054_2_t 054_3_t
054_4_t
Vissza