Szolgálunk és védünk (képgalériával)2020. február 27. (csütörtök) 19:00 - Rendőrségnews/9053_0_300.jpgÉletmentés közben zuhant a mélybe a Borsodnádasdi Rendőrőrs egyik körzeti megbízottja. A helyi rendőröket azért riasztották, mert egy fiatal férfi öngyilkossággal fenyegetőzött egy családi vita után. A helyszínre érkező egyenruhások azonnal beavatkoztak, de egyiküknek ez nyolc napon túl gyógyuló sérülést eredményezett.

Váratlan fordulattal végződött az életmentés Borsodnádasdon. A rendőrség Tevékenység-irányítási Központjába kedden a délutáni órákban érkezett a bejelentés, amely szerint egy helyi férfi egy családi vita után számára végzetes lépésen gondolkodott. Az illető házuk padlására ment azzal céllal, hogy felakasztja magát.

„A helyi körzeti megbízottak a helyszínen meggyőződtek arról, hogy a fiatal férfi valóban fent van a ház padlásán és öngyilkosságra készül. Tettéről próbálták kollégáim lebeszélni, majd pár perc hallgatást követően életüket kockáztatva indultak a fiatal férfi megmentésére. Egyik kollégám, ahogyan a tetőre próbált feljutni, annak tető szerkezete a súlya alatt beszakadt, és közel három méteres mélységbe zuhant, ő nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A rendőrnek a karja tört el. Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője úgy fogalmazott, hogy kollégája azért cselekedett mielőbb, mert a késedelem veszéllyel járt volna. Az eset információink szerint a Béke utcában történt. A családi ház padlását egy előtetőn lehetett megközelíteni, és itt történt a baj. A földön fekvő rendőr járőrtársa szinte egy időben bizonyosodott meg kollégája elfogadható állapotáról, és folytatta az életmentést. A helyszínre érkező mentők a sérült egyenruhást és a fiatalt is megvizsgálták és ellátták.

A huszonhat éves fiatalember épségben megúszta, azonban a történet itt még nem ért véget, ugyanis adatai lekérdezése után kiderült, hogy az Ózdi Rendőrkapitányság körözést adott ki ellene, ezért a büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.


053_0_t 053_1_t 053_2_t 053_3_t
053_4_t 053_5_t 053_6_t
Vissza