Nyakó István is reagált2020. február 27. (csütörtök) 19:00 - Politikanews/9049_0_300.jpgAz ABB bezárásának hírére, és az azt követő eseményekre reagált Nyakó István. Az MSZP választókerületi elnöke úgy fogalmazott, az ózdiak ebben a helyzetben nem várnak el többet, de nem elégszenek meg kevesebbel, mint az ország más részein lakó emberek.

Elmondta: a Mátrai Erőművet több milliárd forintért vásárolja meg az állam, azzal indokolva, hogy munkahelyek maradjanak meg. Ugyanezt a támogatást szerinte Ózdnak is meg kellene kapnia. Nyakó István azt is kifogásolta, hogy amikor a bejelentést követően a városba érkezett az innovációs és technológiai miniszter, az egyeztetésre nem kapott meghívást a városvezetés. Kiemelte, az októberi választáson Janiczak Dávid kapta meg a bizalmat az ózdiaktól, így rajta keresztül kellene tájékoztatni a lakosságot.

„Ez nemcsak polgármester úrral szemben méltatlan, hanem Ózd lakóival szemben is. Tudomásul kell venni a nép döntését. Mi ezt a Parlamentben tudomásul vesszük. Például a koronavírus elleni küzdelemben maximálisan támogatjuk a kormány törekvéseit, állítsák meg. Ugyanígy kéne a minisztériumnak és Riz képviselő úrnak is tájékoztatnia polgármester urat, már csak azért is, mert van olyan dolog egy cég idecsábításakor, amikor nemcsak a kormányzati szándék, hanem a helyi segítség is fontos. Ezzel tudna Ózd városa is hozzájárulni ahhoz, hogy minél hamarabb megoldódjon ez a probléma” - hangsúlyozta Nyakó István, az MSZP választókerületi elnöke.

Vissza