Önkormányzati támogatás2020. február 26. (szerda) 19:00 - Városnews/9047_0_300.jpgÖsszesen 31 millió forint keretösszegben pályázhatnak sport-, egyházi- és civil szervezetek vissza nem térítendő önkormányzati támogatásra. A kiírás és az adatlap ma jelent meg városunk honlapján. A határidő március 10-e 12 óra, eddig van idejük a különféle csoportoknak arra, hogy benyújtsák kérelmüket. A képviselő-testület a márciusi ülésen határoz arról, hogy ki mennyi támogatásban részesül.

A februári képviselő-testületi ülésen fogadta el a grémium az idei költségvetést, amelyből összesen 31 millió forintot különítettek el a városunkban működő sport-, egyházi- és civil szervezetek támogatására. Ezt lebontva sportra 25, az egyházaknak 1, míg a civil csoportok számára 5 millió forint jut. A pályázati feltételek az előző évekhez képest nem módosultak, azonban az adatlapon történt egy fontos változás.

„Civil szervezetek esetében azt várjuk a szervezetektől, hogy vagy valamilyen konkrét rendezvényt jelöljenek meg, egyet, és arra az egyre pályázzanak, annak a megszervezésére, vagy ezzel párhuzamosan működési költségre nyújtsanak be pályázatot. Tehát az egész éves, a létükhöz, a tevékenységükhöz kötődő bérleti díjakra, rezsiköltségekre, eszközbeszerzésre, anyagbeszerzésre nyújtsanak be pályázatot, vagy a kettőre együtt” - mondta Szaka Attila, köznevelési és művelődési referens.

A városunkban tevékenykedő mintegy hetven civil szervezet közül az ÓMI Zenés Színház rendszeresen pályázik, így természetesen idén sem hagyják ki a lehetőséget. A vissza nem térítendő önkormányzati támogatást többféle módon használnák fel.

„Mi leginkább a jogdíjak beszerzésére fordítjuk, idén is kettő van folyamatban, hogy megkértük, és majd amelyik számunkra kedvezőbb, illetve játszható darab lesz, arra fogjuk fordítani, illetve a pályázatot erre szeretnénk használni. A maradék részt pedig úgy gondoljuk, hogy technikai eszközök beszerzésére, fejlesztésre, mert ezekre valóban nagy szükségünk van. A korábbi évekhez hasonlóan kb. 2-3-400 ezer forint körül összegre pályázunk” - nyilatkozta Fábián-Dobos Eszter, az ÓMI Zenés Színház Egyesület gazdasági vezetője.

A civil csoportokon túl általában mintegy 10 egyházi, és hozzávetőleg 20 sportszervezet pályázik a megadott kereteken belül. A felhívás és az adatlap megtalálható többek között városunk honlapján a tájékoztatók fül alatt. Ezt kinyomtatva az Ózdi Polgármesteri Hivatal, 121-es iroda (régi épület I. emelet, a lépcsővel szemben) címre személyesen vagy postai úton eljuttatva lehet pályázni március 10-én 12 óráig. A kérelmeket a képviselő-testület bírálja el márciusi ülésén. A témával bővebben az Ózdi Városi Televízió foglalkozik a holnap esti Apropóban.

A pályázati felhívás elérhető itt.

Vissza