Szóbeli vizsgák (képgalériával)2020. február 25. (kedd) 19:00 - Oktatásnews/9045_0_300.jpgSzóbeli felvételi vizsgát tartottak ma délután a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumban. Több mint kétszáz diák jelent meg a vizsgabizottság előtt. Nagyjából ugyanannyian jelentkeztek a gimnáziumi képzést megelőző egy éves nyelvi előkészítőre, mint a szakmát is adó a technikumba.

Voltak, akik szülővel, voltak, akik egyedül érkeztek a SZIKSZI-be a délben kezdődő szóbeli felvételi vizsgára. Délután összesen öt, három három főből álló vizsgabizottság előtt kellett megjelenniük a diákoknak, hogy számot adjanak felkészültségükről és motivációikról. A fiatalok nagyjából hetven százaléka ózdi általános iskolákból, harminc százaléka pedig városunk környező településeiről érkezett.

„Természetesen még mindig sikerágazat a nyelvi előkészítőn alapuló gimnáziumi képzésünk. Én úgy gondolom, hogy itt nagyon nagy hangsúlyt kap a nyelvi képzésnek a sikeressége, hiszen többségében már kilencedikben középfokú nyelvvizsgát szereznek a diákok. Ebben az évben, ha jól emlékszem, akkor több mint ötven százaléka a nulladik évfolyamra járó diákoknak már középfokú nyelvvizsgával rendelkezik. Valamint az informatika az, ami most talán sikerágazatnak mondható. Itt meg természetesen a szakmából fakadó előnyök azok, amik érdekessé teszik” - mondta Hajdu Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium igazgatója.

Sok fiatal számára az intézmény képzési profilján kívül az egyéb programok, és az iskolai közösségi élet is vonzó.

„Én a SZIKSZI-ben az angol nyelvre jelentkeztem, a nulladikra, meg plusz négy év továbbképzés” - nyilatkozta Koós Bence, tanuló.

Az iskolaválasztásnál fontos szempont még a lakóhelytől való távolság, illetve motiváló lehet a már itt tanulók pozitív véleménye is. Sokaknak pedig barátaik, ismerőseik is ide járnak, ami segíthet a könnyebb beilleszkedésben.

„Az összes szakot végigírtuk. Elsőként a nyelvi előkészítő. Igazából ezt szeretnénk legjobban. És aztán a többi, informatika, logisztika. Végigírtuk az összest” - fogalmazott dr. Monostori Lilla, szülő.

Az intézmény pótló szóbeli vizsgaidőpontokat is kitűzött. Így azok, akik valamilyen oknál fogva nem tudtak ma részt venni a megmérettetésen, március 2-án és 3-án ezt még megtehetik. Ezt azonban a vizsga előtt három nappal jelezni kell.


045_0_t 045_1_t 045_2_t 045_3_t
045_4_t 045_5_t 045_6_t 045_7_t
045_8_t 045_9_t
Vissza