Nincs pénzszórás (képgalériával)2020. február 20. (csütörtök) 19:00 - Városnews/9030_0_300.jpgA költségvetésről és az iroda költözéséről tárgyalt egyebek mellett az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselő-testülete ma délután. Kiderült, hogy a korábbi évekhez képest nagyobb összegből gazdálkodhatnak. A pénz jelentős részét munkahelyteremtésre és eszközökre fordítják majd, ennek érdekében a képviselői tiszteletdíjakat sem emelték.

Öt fővel, teljes létszámmal tartotta meg képviselő-testületi ülését az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat. Az egyik legfontosabb napirendi pont az önkormányzat idei költségvetése volt. A rendelkezésükre álló keretet 2020-ban megemelte Ózd Város Önkormányzatának képviselő-testülete, eszerint idén 6 millió forintból gazdálkodhatnak, amelyhez hozzájön még 1 millió 40 ezer forintnyi állami-, valamint a feladatalapú támogatás. Ez utóbbi összegéről még nincs információ, április környékén derül ki, de ezzel együtt várhatóan összesen 8 millió forinttal tervezhetnek.

„Nem szeretnénk elherdálni ezt a költségvetést. A hosszú távú közfoglalkoztatási programban használatos gépek megvásárlására szeretnénk fordítani. A hosszú távú közfoglalkoztatási program dologi kiadásai nem engedik a beruházási gépek megvásárlását. Egy vízelvezető árok elemeinek a gyártásához szükséges elemeket szeretnénk megvásárolni, sablongépet, rázógép és rázópad. Én úgy gondolom, hogy ez mindenképpen a város szebbé tételét fogja elősegíteni” - mondta Váradi József, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

A képviselők az iroda költözéséről is egyeztettek. Március 1-jével egy új épületbe, az Újtelep 1. szám alá telepítik át a roma önkormányzat székhelyét. A jelenlegi közel 90 helyett így egy mintegy 170 négyzetméternyi terület áll majd rendelkezésükre.

„Megnőttek a feladatok, azzal a céllal is kaptuk meg azt a helyiséget, hogy közfoglalkoztatottakat foglalkoztatunk, különböző programokat, képzéseket ott jobban le lehet bonyolítani, nagyobb az alapterület, és nagyobb az épület is. Elég szépen fel van újítva, be van bútorozva, ott jobban elférünk, illetve azokat a programokat tudjuk megvalósítani, amiket beterveztünk” - nyilatkozta Berki Lajos, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökhelyettese.

A képviselők szavaztak az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat Kulturális és Sport Bizottságának összetételéről is. Eszerint Mikó László lett a grémium elnöke, míg két tagja Harkály Vilmos és Czakó András. Tárgyaltak továbbá képviselői tiszteletdíjaikról is: bár idén magasabb költségvetéssel gazdálkodhatnak, a díjakat nem emelik, így azok maradnak a tavalyi szinten. A képviselő-testület minden napirendi pontot vita nélkül fogadott el.


030_0_t 030_1_t 030_2_t 030_3_t
030_4_t
Vissza