Bor és kolbász (képgalériával)2020. február 20. (csütörtök) 19:00 - Kultúranews/9028_0_300.jpgKolbászt töltöttek a Táblai Borverseny szervezői a pénteki rendezvényre. Már a megmérettetés előkészülete is igazi közösségi eseménynek számít. A készítők mellett városunk szinte összes vezetője is részt vett a programon. A kolbásztöltés ezúttal is rendben lezajlott, így a 49. mustra alkalmával is ez az étel kerül majd az asztalokra.

Az Táblai Borversenyt immár 1972 óta szervezik meg a városunkban. Bár előfordult, hogy a borok mellé aznap más-más került terítékre, de végül a hagyomány győzött, és azóta is mindig kolbász a menü. A szervezők az Apáczai Csere János Általános Iskola konyháján gyűltek össze, hogy elkészítsék az ételt a pénteki rendezvényre. Csutor László területi képviselő már évek óta részt vesz a fűszerezésben és a töltésben is.

„Friss húsból van készítve, lehet is rajta látni, hogy nagyon könnyű a töltése a húsnak. Az állaga nincs nagyon megdermedve. Ilyen húsból érdemes csinálni a jó friss kolbászt. Száztíz pár kolbászt csináltunk, ami remélem elég lesz mindenkinek, mivel sok embert várunk a borversenyünkre, és úgy gondolom, hogy sokan meg fogják kóstolni ezt a kolbászt” - mondta Csutor László, területi képviselő.

A töltésen egyébként mindenki kivette a részét a munkából, ki a húst keverte, ki pedig a bélbe töltötte. Emellett olyan is volt aki szurkálta, hogy ne legyen levegős a kolbász. Medve József a borverseny főszervezője szerint a kész étel elég testes, de az elég jól illik a helyi, savas borokhoz.

„Maga a rendezvény egy csoda szerintem, hiszen 49 év óta tart, és itt olyan barátságok szövődnek a borversenyen, hogy korábban csak az itteni helyi emberek találkoztak, és kóstolták meg egymás borát, de most már a környező településekről is nagyon sokan bejelentkeznek, nagyon sokan itt vannak, és aki először részt vesz az azt mondja, hogy ez szenzációs, jó hangulat, jó barátságok alakulnak ki, és jövőre is itt van a helyem” - hangsúlyozta Medve József, a Táblai Borverseny főszervezője.

A kolbásztöltés végeztével a szervezők néhányat meg is sütöttek, amit közösen fogyasztottak el a vendégekkel. Az eseményre városunk polgármestere és több területi képviselő is ellátogatott. A maradék étel holnap a 49. Táblai Borversenyen kerül majd az asztalokra, ahol a helyi borászok mutatják be fehér és vörös boraikat egymásnak és a zsűrinek.


028_0_t 028_1_t 028_2_t 028_3_t
028_4_t 028_5_t 028_6_t 028_7_t
028_8_t
Vissza