Zavaró hang (képgalériával)2020. február 20. (csütörtök) 19:00 - Városnews/9027_0_300.jpgZúgó hőközpont hangja keseríti meg a lakók életét egy Szent István úti társasházban. A probléma gyökerei 2017-ig nyúlnak vissza, amikor a berendezést korszerűsítették. A lakástulajdonosok ezúttal a Távhő-felügyelő Bizottság segítségét kérték az ügyben.

Évek óta változatlan a helyzet egy Szent István úti lakótömb hőközpontjával kapcsolatban, annak hangja ugyanis zavarja a lakástulajdonosokat. A zúgás nem folyamatos, hiszen a berendezés működése a külső hőmérséklet változásához igazodik. Így elsősorban pont az esti és az éjszakai órákban okoz kellemetlenséget a lakóknak. Ma Kiss Sándor és Angyal Béla önkormányzati képviselők a helyszínen mérték fel a helyzetet.

„Hát ebben az ügyben igazából ők, mint tulajdonosok nem sokat tudnak. Itt a lakóközösség tud tenni, tehát a társasházi képviselő. Közgyűlést kellene összehívni, a közgyűlésen ezt a problémát átbeszélni. Amennyiben úgy látják, tehát maga a közösség is, hogy ez nemcsak egy embert érint, hanem többet, akkor a közös képviselőt megbízni azzal, hogy egy független szakértő segítségét kérje, és vizsgálják ki ennek a problémának az okát” - mondta Angyal Béla, önkormányzati képviselő.

A Távhő Kft. szakemberei korábban nyitottak voltak a probléma megoldására, és különféle műszaki változtatásokkal igyekeztek javítani a helyzeten. Akkor a motoros szelepet cserélték ki, hangszigetelték a helyiség mennyezetét és oldalfalát, a falhoz érő csöveket pedig rugalmas anyaggal tömítették. Ennek ellenére továbbra is zúg a hőközpont.

„Hát, legelső körben a Távhőt értesítettük. Természetesen a közös képviselő is tudott a dologról. Majd, miután nem történt megfelelő intézkedés, beadtam a Kormányhivatalba, a Környezetvédelmi Felügyeletnek, illetve a Távhő összes felügyeleti szervének elküldtem a levelet, és majd ennek hatására történtek bizonyos pótlások, javítások” - nyilatkozta Szilák Gabriella, lakástulajdonos.

Bonyolítja a dolgot, hogy igen nehéz meghatározni, hogy pontosan a rendszer mely részéből ered a zavaró hang, és az sem kizárt, hogy azt az abban áramló víz okozza. A tulajdonosok ilyen esetben önállóan nem tudnak eredményt elérni, csak a társasház együttesen léphet az ügyben.


027_0_t 027_1_t 027_2_t 027_3_t
027_4_t
Vissza