Mért érték (képgalériával)2020. február 18. (kedd) 19:00 - Városnews/9022_0_300.jpgNégy százalékkal csökkent a lakosság hőfelhasználása az elmúlt időszak adataihoz viszonyítva. Ez derül ki az Ózdi Távhő Kft. által elkészített kimutatásból. Városunkban több mint 5500 lakásban biztosítják az otthon melegét, valamint 3300 ingatlanban a meleg vizet is ők szolgáltatják. A vállalat megújult weboldallal várja ügyfeleit.

Az Ózdi Távhő Kft.-nek jelenleg több sikeresen elnyert pályázata is van, ez egyrészt a fűtőerőműben történő fejlesztéseket jelentené, valamint egyes levegőben futó vezetékek földbefektetéséről szól. A dolgukat nehezíti, hogy időről időre új közbeszerzést kell kiírniuk. Halász Sándor az ügyben személyes találkozót kért az illetékes minisztérium államtitkárától, hogy mielőbb megoldódhassanak ezek a problémák.

A vállalat rendszeresen kimutatást készít a lakosság hőfelhasználásáról. 2020. január 31-ig már el is készült a statisztika. Az adatok szerint minden évben egyre korábban kell bekapcsolni a kazánokat és később ki. 2019-ben például csak május 15-én álltak le a fűtéssel.

„Négy százalékkal kevesebb hő fogyott, mint tavaly. Nagyon korán kellett elindítani a fűtést, tavaly szeptember 19-től már fűtünk. Ez azt jelenti, hogy a téli hideg hónapok azok vitték a hőt. Most korábban kezdünk fűteni, illetve később állunk le. Így gyakorlatilag a hőfelhasználás drasztikusan nem változik, hiába hogy az átlaghőfok alacsonyabb. Például most másfél fokkal melegebb volt, mint tavaly” - mondta Halász Sándor, az Ózdi Távhő Kft. ügyvezetője.

A rezsicsökkentések óta Ózdon stagnál a kintlévőség. Vannak, akik nem tudják fizetni a szolgáltatás díját, ez háromszázmillió forintos kiesést jelent a cégnek. A távhőszolgáltató ügyvezetője elmondta, hogy a nehéz helyzetbe került ügyfeleiknek több módon igyekeznek segíteni. Egy évre, de akár tizennyolc havi részletre is lehet rendezni az elmaradt tartozást. Az elmúlt időszakban egész várost érintő üzemzavar nem volt, leszámítva egy esetet, amikor viszont leállt a rendszer a fűtőerőműben lévő kazán túlmelegedése miatt, de azt a problémát sikerült 18 órán belül megoldaniuk.

Az Ózdi Távhő Kft. fűtőerőműve az egykori gyár területén található, ahol hat kazán biztosítja 5531 háztartásban az otthon melegét, valamint 3300 lakásban a meleg vizet is ők szolgáltatják. Közérdekű információ, hogy tegnaptól megújult weboldallal várják ügyfeleiket. Aki rákattint a www.tavhoozd.hu címre, az akár online felületen is bediktálhatja mérőóra-állását. Ehhez csupán regisztrálnia kell, és megadni a szükséges adatokat. Az oldal továbbfejlesztését is tervezik, eszerint hamarosan fotót is lehet majd feltölteni a melegvíz-mérőóráról.


022_0_t 022_1_t 022_2_t 022_3_t
022_4_t 022_5_t 022_6_t 022_7_t
Vissza