Területi bajnokság (képgalériával)2020. február 18. (kedd) 19:00 - Sportnews/9021_0_300.jpgVárosunkban rendezték meg a 2020. évi észak-keleti tekebajnokság területi döntőjét. A megmérettetésen a környék legjobbjai vettek részt, szép tarolásokat láthattak az érdeklődők. Közel 50 versenyző lépett pályára, és a legjobb több mint 600 fát ütött 60 próbálkozásból.

Ismét a tekebábuk dőlésétől volt hangos a Városi Stadion tekecsarnoka, ugyanis nálunk rendezték meg a 2020. évi észak-keleti bajnokság területi döntőjét. A megmérettetésre a környék szinte minden szegletéből érkeztek játékosok, így színvonalas mezőny mérte össze tudását Ózdon. Nem ez volt a sorozat első állomása.

„Az észak-keleti terület egyéni felnőtt bajnoksága van. Ide tartozik öt megye, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár, Hajdú-Bihar és Borsod-Abaúj-Zemplén megye. Minden megyében megrendezték korábban a megyebajnokságot, és annak a helyezettjei játszanak itt a területi döntőn. 48 induló van” - mondta Havaj István, a SalgÓzd Teke Klub elnöke.

A tizennégy legjobban teljesítő játékos továbbjutott az országos, keleti döntőre amelyet Bátonyterenyén rendeznek majd meg. Az első helyet a Nyíregyházi Teke Klub játékosa, Finta Zoltán szerezte meg, aki 608 fával zárta a megmérettetést.

„Igazából a besorsolásnak megfelelően léptem pályára, azt lehet mondani, hogy semmi különös nem történt. Mondhatom azt, hogy amikor itt játszottunk a Szuperligában a Nyíregyházában. Innen a pályaismeret. Úgy gondolom, hogy ma egy kicsit kellemesebb, jobb napot fogtam ki. Jól borultak a bábuk, nagyszerűen elő van készítve a pálya. Büszkén mondhatom azt, hogy az eddig legjobb ózdi teljesítményemmel rukkoltam elő a mai napon. Ez a 608 nekem mindenképp egy emlékezetes eredmény lesz” - nyilatkozta Finta Zoltán.

A legjobb salgózdos játékos Kocsa Róbert lett 545 fával. Mivel több helyi kötődésű tekés nem fért bele az első tizennégybe, így ő egyedül képviselheti majd az egyesületet a következő körben.


021_0_t 021_1_t 021_2_t 021_3_t
021_4_t 021_5_t 021_6_t 021_7_t
021_8_t
Vissza