Szabadidős sportprogram (képgalériával)2020. február 18. (kedd) 19:00 - Sportnews/9019_0_300.jpgÚszással folytatódott a Kondi Napok rendezvénysorozata. A ötödik állomáson nem a versenyzés volt az elsődleges, így mindenki saját életkorának és edzettségi állapotának megfelelően tempózhatott a Városi Uszoda medencéjében. A cél, hogy népszerűsítsék a sportot, és a gyerekekkel is megszerettessék a mozgást.

Február közepén már az ötödik állomásához érkezett a Kondi Napok 2019/2020-as programsorozata. Az Ózdi Teknőc Futó Clubnak szervezőként az az elsődleges célja a szabadidősportos rendezvényekkel, hogy népszerűsítsék a testmozgást, az egészséges életmódot, és megszerettessék a gyerekekkel is a különféle mozgásformákat. Ezúttal a Városi Uszoda medencéjébe csobbanhattak a vállalkozó szelleműek, ez a délelőtt nem az eredményekről szólt.

„Ugyanúgy, mint a többi versenyszámunk, ez sem verseny. Mindenki a korának, egészségének megfelelő mennyiséget úszik, egy fél órát legalább. Nincs időeredmény, a túrázásnál is addig jönnek, amíg a kisebb gyermekek bírják. A kerékpározásra csoportosan megyünk, hogy ne kelljen attól tartani, hogy valakit esetleg baleset ér. A részvétel a lényeg, hogy a gyerek hozzászokjon, és a felnőtteknek is van mozgáslehetőségük, amiért nem kell fizetni. Ezt mi vállaltuk, és már tíz éve csináljuk” - nyilatkozta Kormos József, az Ózdi Teknőc Futó Club elnöke.

A Kondi Napok rendezvényein rendszerint minden korosztály képviselteti magát a legkisebbektől egészen az idősebbekig. Az évek során kialakult egy olyan összetartó közösség, amelynek tagjai motiválják egymást, de egyébként bárkit szeretettel fogadnak, aki akár csak egy megmérettetésen, akár a teljes programsorozaton szeretne részt venni. A Kondi Napoknak több célja is van.

„Elsősorban a sport. A másik oldala, hogy megpróbáljuk megszerettetni a gyerekekkel a sportot, a mozgás örömét. Az évek alatt kialakult egy olyan baráti társaság, amelynek tagjai egyébként is összejárnak. Nemcsak a Kondi Napok keretében, hanem más megmozdulásokon is részt veszünk. Főleg a stadionban, felújítottuk a közös futásokat, és túrázni is el szoktunk menni együtt” - mondta Neumann Péter.

A következő próbát áprilisra tervezik a szervezők. Akkor dombfutásra várják majd a testmozgás szerelmeseit, a Bíben-völgyben rajtoló megmérettetésen hagyományosan minden korosztály számára különböző távokat jelölnek ki, a felnőttek egészen a dombtetőig sprintelnek. Aki a Kondi Napok hat állomásából legalább ötöt teljesít, az előző évekhez hasonlóan idén is pólót kap lelkesedése elismeréseként.


019_0_t 019_1_t 019_2_t

 

Vissza