Megérdemelt döntetlen (képgalériával)2020. február 17. (hétfő) 19:00 - Sportnews/9017_0_300.jpgPontosztozkodással zárult az ÓAM-Ózdi KC legutóbbi bajnoki mérkőzése. A mieink a Nyíregyházát látták vendégül az NB I/B keleti csoportjának 12. fordulójában. A találkozó végig kiegyenlített volt, egyik fél sem tudott komolyabban ellépni a másiktól. A döntetlennek köszönhetően a mieink a tabella 10. helyéről várják a folytatást.

A Nyíregyházi SN Kft. ellen kezdte meg tavaszi menetelését az ÓAM-Ózdi KC a férfi NB I/B-ben. A két csapat a tabellán is követi egymást, így kiemelten fontos volt a két pont sorsa. Az első játékrészben egyik gárda sem tudott számottevő előnyre szert tenni, egy-két gól volt csupán közte. Ennek megfelelően 18-16-os ózdi vezetéssel vonultak pihenőre a felek. A második félidőben sem változott jelentősen a meccs képe, így az utolsó percekre is maradtak izgalmak. A mieink a győzelemért támadhattak, ám nem sikerült megszerezni a mindent eldöntő találatot. Végeredmény: ÓAM-Ózdi KC – Nyíregyházi SN Kft. 30-30.

„Ez egy teljesen háromesélyes találkozó volt. Én úgy gondolom, hogy a csapat mint megtett a győzelemért, így gratulálok minden egyes tagjának. Sajnos a végjátékban ez a ziccer nem jött össze, tökéletesen játszani nem lehet. Küzdeni akarásból ötös. Voltak nagyon jó teljesítmények, meg voltam alapjában véve elégedve a társasággal. Persze van az embernek hiányérzete, de úgy gondolom egy ilyen játékkal ikszelni lehet. Ez egy fogadható eredmény” - értékelt Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC edzője.

Talán elmondható, hogy a döntetlen egyik csapatnak sem különösebben jó eredmény. A Nyíregyháza számára a legfontosabb cél a bennmaradás kiharcolása. A most megszerzett egy ponttal pedig már nyolc egység áll a nevük mellett.

„Körülbelül egy ilyen mérkőzésre számítottunk, erre készültünk. Tudtuk, hogy nagyon nehéz Ózdon győzni, vagy akár csak egy pontot is elvinni. Végig fej-fej mellett haladt a két csapat. Igazság szerint a mi játékunkból ma a kapusteljesítmény hiányzott. Az első félidőben azt hiszem 18 gólt kaptunk, lehetett volna kevesebb, de úgy gondolom, hogy igazságos döntetlen született” - nyilatkozta Kaplonyi Zoltán, a Nyíregyházi SN Kft. másodedzője.

A mieink a döntetlennek köszönhetően a tizenkét csapatos tabella tizedik helyéről várják a folytatást. A következő körben az ÓAM-Ózdi KC Algyőre látogat, a bajnokság tizenharmadik fordulójában.


017_0_t 017_1_t 017_2_t 017_3_t
017_4_t 017_5_t 017_6_t
Vissza