Jelentkezési határidő2020. február 14. (péntek) 19:00 - Oktatásnews/9011_0_300.jpgHolnap éjfélig még van idő jelentkezni a felsőoktatás szeptemberben induló képzéseire. A Miskolci Egyetem Ózdi Kihelyezett Tagozatán három szak közül választhatnak a leendő hallgatók: a legnépszerűbb a szociális munka, amelyet sorrendben a mérnökinformatikus és az anyagmérnök követ. A helyi szakemberek a jelentkezők rendelkezésére állnak.

Közeleg a felsőoktatásba való jelentkezés határideje, ami a szeptemberben induló képzéseket illeti. Helyben is van lehetőség a továbbtanulásra, a Miskolci Egyetem Ózdi Kihelyezett Tagozatán most is három szak közül választhatnak a leendő hallgatók. A helyi szakemberek többféle módon is segítséget nyújtanak azoknak, akik komolyan érdeklődnek ezen képzések iránt.

„A Miskolci Egyetem Ózdi Kihelyezett Tagozatán elsősorban a szociális munka szak iránt van nagy érdeklődés, másodsorban a mérnökinformatikus szak iránt, ezt követően pedig az anyagmérnök szak iránt. Jellemzően egyébként oktatási kérdésekkel, azzal kapcsolatban, hogy milyen tantárgyak szerepelnek a mintatantervben, tájékozódhatnak az egyetemi képzés folyamatáról, hogy milyen rendszerességgel vannak órák” - nyilatkozta Bozsvainé Berzi Lilla, oktatásszervező előadó.

Többeknek segítettek már bizonyítványaik digitális felületre való feltöltésében, vagy akár a jelentkezés folyamatának elindításában is. A felvi.hu-n már mindent el lehet intézni elektronikus formában, így kevesebb a kézzel fogható papírmunka. A folyamat végén azonban mégis szükség lehet rá.

„Maga a hitelesítés kétféleképpen zajlik. Az egyik az, hogy kinyomtatom ebből a rendszerből, és papíralapon ott lesz a kezemben, aláírásommal hitelesítem, hogy a rajta lévő adatok megfelelnek a valóságnak, és február 20-ig postára adom. Ott lesz rajta egyébként a cím, hogy hová. A másik hitelesítési mód pedig az ügyfélkapun keresztül történik, tehát akinek van már megnyitott ügyfélkapuja, az az ügyfélkapus hitelesítést választja, és akkor teljesen elektronikusan zajlik” - mondta Szaka Attila, köznevelési és művelődési referens.

Ebben az esetben február 15-e éjfél a jelentkezési határidő. A diákoknak ezután nincs más dolguk, mint figyelni a ponthatárokat, amelyeket július 23-án tesznek közzé. Ekkor derül majd ki, hogy szeptemberben ki hol kezdheti majd el felsőoktatási tanulmányait.

Vissza