Szerelmesek napja (képgalériával)2020. február 14. (péntek) 19:00 - Aktuálisnews/9010_0_300.jpgRózsák, virágcsokrok, szív motívumos ajándéktárgyak és édességek a legkedveltebb termékei a Valentin-napnak. A szerelmesek ünnepének hagyománya az ókori Rómáig nyúlik vissza, ahol „szerelmi sorshúzással” boronálták egymással össze a párokat. Hazánkban és térségünkben csupán a 90-es évek elején vált népszerűvé ez az ünnep, azóta azonban sokan készülnek február 14-ére.

A szerelmesek és jegyesek védőszentje Szent Bálint. Nekik szól a mai ünnep, február 14-e. Ezen a napon sokan keresik a megfelelő ajándékot kedvesüknek. Népszerű termék a csokoládé, a szív alakú párna, illetve a plüssök is. Emellett a virágboltokban is megnövekedik a forgalom ezekben a napokban, ahol különleges kreációkkal, vágott és cserepes növényekkel is készülnek a Bálint napra.

„Természetesen Valentin-napkor azért a vörös rózsa, az az igazi, úgymond a legkelendőbb, de nagyon sokan változtatnak. Vannak, akik nagyon kedvelik a tavaszi virágokat, a tulipánt, nárciszt, jácint, fréziát. Van aki vegyes csokrot szeretne. Van aki csak tulipánból, ami szerintem is egy nagyon ütős virág, és nagyon közkedvelt” - mondta Hercska Istvánné Joli, a Joli Virágbolt üzletvezetője.

A virágbolt üzletvezetője elmondta, hogy a fiatal és idősebb vendégek számának aránya szinte ugyanakkora, bár előbbiek inkább az egy szál rózsás megoldást választják, míg utóbbiak megfontoltabban vásárolnak, főként csokrokat. Az általunk megkérdezettek véleménye egyébként megoszlik a Valentin-napot illetően.

„Mi nem ünnepeljük egyébként, mert már a mi korosztályunk ebből kinőtt. Ez a fiatalok ünnepe úgy gondolom” - nyilatkozta Asztalosné Herpai Mária.

„Általában rózsát, bon-bont. Vagy ezek mellé kapok általában egy kis ajándékot, mondjuk macit, vagy éppen mikor mit” - fogalmazott Váradi Csilla.

A vásárolt ajándékok mellett saját készítésű meglepetéssel is készülhetünk kedvesünknek.


010_0_t 010_1_t 010_2_t 010_3_t
010_4_t
Vissza