Közös emlékezés (képgalériával)2020. február 11. (kedd) 19:00 - Sportnews/8995_0_300.jpgLanger László emléke előtt tisztelegtek a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A hagyományoknak megfelelően ez az esztendő első atlétikai megmérettetése. A tragikus hirtelenséggel elhunyt testnevelő emlékére 2009-ben rendeztek először versenyt, amelynek vándorkupájáért Langer László kedvenc sportágában mérkőztek meg a diákok.

Ismét diákokkal telt meg a Marosi István Városi Sportcsarnok. Elsőként a legkisebbek léptek a pályára. A versenyen az Újváros Téri, a Vasvár Úti, a Bolyky Tamás és a putnoki Serényi László Általános Iskola szállt harcba az elsőségért. A megmérettetéssel Langer László testnevelő emléke előtt tisztelegtek, aki tragikusan fiatalon hunyt el.

„Langer László kiváló testnevelőtanár volt. Először Domaházán kezdett tanítani, majd dolgozott a most már II. János Pál Katolikus Általános Iskolának nevezett intézményben, illetve Sajóvárkonyon is. Nagyon fiatalon, 39 éves korában halt meg. Nagyon szerette a gyerekeket, és számtalanszor hozta őket ide a sportcsarnokba és a stadionba. Tanítványai eljutottak megyei, sőt országos versenyekre is” - mondta Tusay Ágnes, atlétikai szakági felelős.

A mostani versenyen három számban: 30 méteres síkfutásban, helyből távolugrásban és egy váltó-körversenyben mérték össze tudásukat a csapatok. A fiatalok mindent beleadtak a győzelem megszerzése érdekében, és a felkészülésre is nagy hangsúlyt fektettek.

„Szoktunk futni, meg szoktunk sarokemelést is csinálni. Meg szoktunk a padon is futkározni” - nyilatkozta Schuller Luca, a Vasvár Úti Általános Iskola tanulója.

„Nagyon jól érzem magam. Szerintem egy picit nehéz lesz a verseny, nem tudom még mi lesz a vége” - fogalmazott Juhász Botond Balázs, az Újváros Téri Általános Iskola tanulója.

„Nagyon örülök, hogy tudtam nyerni. Nem is fáradtam el, csak kicsit féltem, amikor elestem. Ugye fel tudtam állni, és végigfutottam, csak egy kicsit meg voltam ijedve” - értékelt Demeter Borbála, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója.

„Nagyon jó volt, örülök, hogy én nyertem. Úgy érzem mint beleadtam” - emelte ki Szabó Luca, a 30 méteres síkfutás első helyezettje, a Serényi László Általános Iskola tanulója.

A Langer László Emlékverseny a következő hetekben is folytatódik majd. Akkor az idősebb generációk mérik össze tudásukat a különböző számokban a vándorkupa elnyeréséért.


995_0_t 995_1_t 995_2_t 995_3_t
995_4_t 995_5_t 995_6_t 995_7_t
995_8_t 995_9_t 995_10_t 995_11_t
995_12_t 995_13_t 995_14_t
Vissza