Szándékos rongálás (képgalériával)2020. február 6. (csütörtök) 19:00 - Városnews/8979_0_300.jpgIsmeretlen tettesek rongálták meg tegnap az esti órákban az Ózdi Református Templom kerítését. Az elkövetők a betonlapokból álló építmény több elemét is összetörték, ezzel jelentős kárt okozva az egyházközösség számára. Az Ózdi Rendőrkapitányság már dolgozik az elkövetők beazonosításán.

2014 áprilisában esett át egy nagyobb felújításon a Ózdi Református Templom. Nemcsak maga az épület, hanem a körülötte lévő terület is megszépült, és a régi vaskerítést újra cserélték. Sajnos az új elemek épsége nem tartott sokáig. Már korábban is voltak apróbb rongálások, ám tegnap éjszaka sokkal súlyosabb eset történt.

„Tegnap vettük észre. Én olyan negyed négy körül jártam bent délután, akkor még nem volt semmi nyoma ennek. Este értesített a gyülekezet gondnoka. Itt a környéken lakók jelezték az előző lelki pásztornak, mert neki volt meg az elérhetősége, így rajta keresztül jeleztek. A feljelentést azt megtettük még tegnap. Nem tudjuk, hogy mi lesz a vége, és mennyire lesz sikeres a nyomozás” - mondta Csikainé Mihalik Éva, református lelkész.

A református lelkész hozzátette, hogy van kamera, így a felvételeket vissza lehet nézni. Ugyanakkor nagy segítség lenne számukra, ha a jövőben tovább fejlődne a környéken a térfigyelő rendszer. Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai már dolgoznak az elkövetők beazonosításán, akik komoly büntetésre számíthatnak.

„Az Ózdi Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen indult eljárás rongálás bűntett elkövetése miatt. A napokban a református templom kerítését ismeretlen módszerrel megrongálta, ezzel jelentős kárt okozott a templomnak. Aki ilyen cselekményt követ el, tette miatt akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető” - nyilatkozta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A javításba a tervek szerint az egyházmegye is beszáll majd, emellett a hívek adományaiból fedezik a munkálatok költségeit. A terület képviselője, dr. Csuzda Gábor szintén megkereste a lelkipásztort, és felajánlotta segítségét, ha szükséges a képviselői kerete terhére is.


979_0_t 979_1_t 979_2_t 979_3_t
979_4_t 979_5_t 979_6_t
Vissza