Hanyag lakó (képgalériával)2020. február 6. (csütörtök) 19:00 - Városnews/8978_0_300.jpgPoloskával teli ágyat hagyott az utcán egy férfi a Lehel vezér úton. Az környéken lakók azt állítják, hogy az élősködőkkel teli bútor körülbelül három hétig hevert a járdán, mielőtt jelentették. Az Ózd Városi Rendészet munkatársai azonnal eljárást kezdeményeztek az elkövetővel szemben, illetve határidőt adtak neki a bútor elszállítására.

Csupán a lépcsőház ajtajától pár méterre, a támfalnak támasztva hagyta ott régi ágyát egy férfi a Lehel vezér úton. A területen dolgozó szakemberek szerszámain kívül csak ez a bútor tűnik ki a környezetből. Egy közelben élő nő azt nyilatkozta, körülbelül három hete vitte le az élősködőkkel teli ágyat a szomszéd lépcsőházból az egyik lakó. Állítása szerint a férfi eléggé kifogásolható életmódot él, és másoknak is többször okozott már gondot.

„Tele volt ágyi poloskával, rezegtek rajta. Megmondják itt az emberek is, itt szaladgáltak az út közepére, illetve elhurcolták a cuccaikat onnan, mert ugye csak egyet vigyen haza, és kész a baj” - mondta Szántó Lászlóné.

Az ágyi poloska egyébként számos kellemetlenséget tud okozni. Ezek a rovarok kifejezetten gyorsan szaporodnak, illetve könnyen meg tudnak telepedni egy lakásban, kiirtani pedig elég nehéz. A probléma súlyosságát fokozza, hogy a kidobott ágy közelében egy játszótér is található. Az esetet elég későn jelentették a lakók az Ózd Városi Rendészetnek, akik ezt követően azonnal intézkedtek az ügyben.

„Bejelentést kaptunk, hogy egy kanapét helyeztek ki az utcára, azon belül is a járdára. A kollégák kimentek a helyszínre, megtalálták az elkövetőt, és vele szemben pedig eljárást kezdeményeztek, illetve határidőt adtak neki, hogy a bútordarabot elszállítsa, vagy elszállíttassa” - emelte ki Kovács Imre, az Ózd Városi Rendészet megbízott rendészetvezető-helyettese.

Az Ózd Városi Rendészet munkatársa szerint gyakran előfordul, hogy a mostani esethez hasonlóan kidobják a már megunt, nem használatos bútorokat a városban élők. Hozzátette, hogy ha valaki ilyet tapasztal, akkor értesítse őket, hogy az elkövetővel szemben eljárást tudjanak kezdeményezni, illetve megoldják a problémát.


978_0_t 978_1_t 978_2_t 978_3_t
978_4_t
Vissza