Kigyulladt a szemét (képgalériával)2020. február 5. (szerda) 19:00 - Városnews/8975_0_300.jpgMagukra gyújtottak egy családi házat az albérlők Hódoscsépányon. A lakók éppen takarították a pincében felhalmozott nagy mennyiségű szemetet. A tűzeset során senki nem sérült meg, illetve az épület sem károsodott jelentős mértékben. A mentés idején félpályás útzár lassította a forgalmat.

Füst és félpályás útlezárás fogadta ma kora délután azokat, akik a Csépányi úton közlekedtek. A lánglovagok egy ott található családi házhoz vonultak ki, ugyanis tűz ütött ki a pincében. Mint megtudtuk, az ott lakók jelenleg bérlik az ingatlant, amelynek most új tulajdonosa lett. Ezért takarították a házat, amikor az alsó szinten a nő húga begyújtotta az ott található szemetet.

„Ez a pincerész, mikor én kivettem négy évvel ezelőtt albérletbe, akkor ettől több szemét volt. Most megvette egy új tulajdonos a házat, és két hónapot adott rá, hogy takarítsuk ki a szemetet. Én nem akartam elégetni, de a húgom begyújtotta, és így keletkezett a tűz” - mondta Váradi Ágnes.

A lakókat a szomszéd értesítette, mivel azok a házban tartózkodtak, és bentről nem látták a tüzet. Állításuk szerint rögtön elkezdték az oltást vízzel, illetve hívták a tűzoltókat. Az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársai azonnal kivonultak a helyszínre.

„12 óra 38 perckor érkezett a műveletirányításról a riasztás az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság híradó ügyeletére, amely szerint egy csépányi családi ház pincéjéből füst szivárog. Kollégáim egy gépjárműfecskendővel, illetve egy vízszállító gépjárművel vonultak a helyszínre. Rövid felderítés után megállapították, hogy a családi ház pincéjében, illetve egy lépcső alatti helyiségben felhalmozott, tulajdonképpen kommunális szemét gyulladt be. Az égett, főleg parázslott. Egy darab C-sugárral nagyon rövid idő alatt eloltották” - nyilatkozta Tőkés Tamás, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka.

A tűzoltóparancsnok hozzátette, hogy személyi sérülés nem történt a baleset során, illetve anyagi kár sem keletkezett az épületben. Fontos ugyanakkor, hogy amikor szeles az idő, kerüljük el a kerti és egyéb hulladék égetését, hogy megelőzzük az ehhez hasonló helyzeteket.


975_0_t 975_1_t 975_2_t 975_3_t
975_4_t 975_5_t 975_6_t
Vissza