Mozogj ingyen (képgalériával)2020. február 4. (kedd) 19:00 - Egészségnews/8970_0_300.jpgIngyenes mozgásprogramokon vehet részt a lakosság az Egészségfejlesztési Iroda jóvoltából. Tulajdonképpen minden hétköznap tehetnek valamit az egészségükért az érdeklődők. A projekt keretében bárki kipróbálhatja többek között a vízitornát, a jógát, de aerobikozni is lehet.

Az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai már 2013 óta igyekeznek segítséget nyújtani a lakosságnak az egészségesebb életmód kialakításában. Ehhez több szakember is segítséget nyújt, illetve az elmúlt években rendszeres résztvevői voltak különböző rendezvényeknek, ahol szűrővizsgálatokat és állapotfelméréseket tartottak. Ilyenkor vércukorszintet, vérnyomást, testsúlyt és testmagasságot mértek. Az összegyűjtött információkból egy adatbázist hoztak létre.

„A projekt most már a befejező időszakához közeledik, még másfél év van hátra belőle. Most már nem az adatok gyűjtése az elsődleges feladatunk, hanem ezeknek az elemzése, értékelése. Így most nagyobb prioritást tudunk fektetni arra, hogy a mozgásprogramok aktívabbak legyenek. Voltak olyan programjaink, amelyek nagy érdeklődésre tartottak számot, de ez a lelkesedés szépen lassan lecsengett. Ezért most újra elkezdtük reklámozni ezt a lehetőséget, kicsit változtattunk rajta. Megkérdeztünk több embert, hogy mit szeretnének, így alakult ki most a jelenlegi projektünk” - mondta Kovács Vanda, prevenciós koordinátor.

A projekt keretében kialakított mozgásprogramokon térítésmentesen vehet részt a lakosság. Hétfőnként a gimnázium tornatermében aerobik oktatás folyik, kedden délután a reuma medencéjében a vízitornát lehet kipróbálni, amelyet gyógytornász vezényel. Szerdán pedig ugyanezen a helyszínen, egy másik teremben cardio fitnesz foglalkozás történik, ahol a fitneszgépeket is lehet használni szintén szakember segítségével, de más lehetőség is adott.

„Csütörtökön itt a kórháznak a rendezvénytermében gerinctorna zajlik, ez jellemzően az idősebb korosztály részére, de ide is bárki eljöhet. Szintén gyógytornász tartja a tornát. Most vezettük be a Top Team Fitness belépésével a jógabérletet, illetve a kombinált fitnesz bérletet. Oda az ő oldalukon lehet jelentkezni, és tőlünk lehet a bérletet igényelni és elvinni, és bárki jöhet, a lakosság bármely része” - nyilatkozta Agócs Tamásné, az Egészségfejlesztési Iroda irodavezetője.

Agócs Tamásné irodavezető elmondta azt is, hogy bár az egyes helyszínek befogadóképessége korlátozott, de amennyiben több érdeklődő jelentkezik, bővítik a lehetőségeket. Az Almási Balogh Pál Kórház területén található Egészségfejlesztési Iroda melletti teremben is több edzőgép sorakozik. A futópad, az elliptikus tréner vagy épp a flabelos használatával is eltüntethetjük súlyfeleslegünket, de a jade köves masszázságy is jótékony hatással lehet testünkre.

Ide az iroda nyitvatartási ideje alatt, vagyis reggel héttől délután három óráig bárki ellátogathat. A mozgásprogramokról érdeklődni a 06-20/669-8531-es mobil, valamint a 06-48/574-463-as vezetékes telefonszámokon lehet. Az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai az idei esztendőben többek között igyekeznek segítséget nyújtani még a dohányzásról való leszokásban, de kitűzött céljuk a túlzott alkoholfogyasztás visszaszorítása is.


970_0_t 970_1_t 970_2_t 970_3_t
970_4_t 970_5_t 970_6_t 970_7_t
970_8_t 970_9_t 970_10_t

 

Vissza