Újévi futsal (képgalériával)2020. január 29. (szerda) 19:00 - Sportnews/8951_0_300.jpgIdén is megrendezték az Újévi Futsal Kupát. Az előző esztendőkkel ellentétben most nemcsak a fiúk négy korcsoportjának eredményei számítottak, hanem a lányoké is. Ma öt általános iskolából öt lánycsapat küzdött meg a Marosi István Városi Sportcsarnokban. Holnap pedig a fiúk mérkőzéseivel folytatódik a torna.

Az Újévi Futsal Kupát már negyedik alkalommal rendezik meg. 2017 óta folynak a mérkőzések a vándorserlegért. Az előző években a fiúk négy korcsoportjának eredményei számítottak, idéntől azonban a lányokét is figyelembe veszik. Így ma öt általános iskolából érkező lánycsapatok küzdöttek meg a Marosi István Városi Sportcsarnokban.

„Sajóvárkonyról, az Apáczai Csere János Általános Iskolából, a Bolykyból, a Vasvárból és a II. János Pál Katolikus Általános Iskolából jöttek diákok. Azt mondom, hogy népes mezőny gyűlt össze a lányoknál is, ami nekem szívmelengető érzés, hiszen a lányoknál mindig egy-két csapat indult, most pedig egy ötcsapatos tornát sikerült megrendeznünk” - mondta Török Richárd, az Ózd és Térsége Diáksport Bizottság titkára.

A lányok az általános szabályok szerint, négy plusz egyes felállásban, 12 perces mérkőzéseket játszottak. Többen elmondták, hogy nem csak ezen az alkalmon szoktak focizni, sőt, szeretik is a sportágat.

„Szoktam focizni, és az iskolában is szoktunk edzeni minden héten, és most is készültünk erre a versenyre” - nyilatkozta Szekeres Nóra, a Bolyky Tamás Általános Iskola tanulója.

„Szoktunk focizni a suliban is, de ez is jó volt. Voltunk már a stadionban is focizni, meg gyakoroltunk is” - fogalmazott Váradi Eszmeralda, a Sajóvárkonyi Általános Iskola tanulója.

A tornát végül a Bolyky Tamás Általános Iskola gárdája nyerte meg, megelőzve a Vasvárt, a dobogó harmadik fokára pedig a sajóvárkonyiak állhattak fel. Az Újévi Futsal Kupa holnap is folytatódik a sportcsarnokban. Akkor a fiúk játszanak majd, három csoportban fognak megmérkőzni, ahonnan az elsők a döntőbe kerülhetnek.


951_0_t 951_1_t 951_2_t 951_3_t
951_4_t
Vissza