Vallási egység (képgalériával)2020. január 24. (péntek) 19:00 - Egyháznews/8939_0_300.jpgA pünkösdi imaházban folytatódott az Ökumenikus Imahét. Az eseménysorozat elsődleges célja a keresztény egység megerősítése. Ilyenkor a megszokottól eltérő felekezet istentiszteletén vehetnek részt az érdeklődők. Az imahét utolsó közös istentisztelete holnap az Ív úti római katolikus templomban lesz.

Az Ökumenikus Imahét még a múlt héten, január 19-én kezdődött, és azóta a város több templomában tartottak istentiszteletet. Most a pünkösdi imaházban gyűltek össze a hívek. Az eseménysorozatot több mint száz éve mindig január harmadik hetében rendezik meg. Ilyenkor minden alkalommal a megszokottól eltérő felekezet istentiszteletén vehetnek részt a hívek, amelynek célja a keresztény egység erősítése. Most Mischinger Ferenc római katolikus plébános mondott prédikációt a szinte telt házas épületben. Többek közt a különböző egyházak egy azonos céljáról beszélt.

„Az Isten és az emberek között közvetíteni akarunk, csak az egyik református Jézus, a másik katolikus Jézus lenne, de Jézusban egyek vagyunk. Ugyanazt az Isten fiát hirdetjük, ha egy kicsit másképpen is gyakoroljuk a hitünket. Egyformán akarunk nagyon szeretni, és alázatosak lenni, és egyformán akarjuk az Isten országát megvalósítani” - fogalmazott Mischinger Ferenc, római katolikus plébános.

A prédikációt követően az egyházak képviselői együtt imádkoztak a hívekkel és olvastak fel a Szentírásból. Baráti Róbert, a pünkösdi lelkipásztor a keresztény egység fontosságát emelte ki.

„Jézus Krisztus az, aki életet tud adni, nem a felekezet, nem a közösség, nem a gyülekezet, nem a lelkipásztor, nem az atya, nem a pap, de bármit lehetne most sorolni. Hanem Jézus Krisztus. Ha tényleg igazából nézzük a szó jelentését, akkor a keresztény azt jelenti, hogy Krisztust követő. Ha énnekem Krisztus a középpont, akkor minden helyre kerül. Teljesen mindegy, hogy hol vagyok, milyen színekben játszok, melyik felekezethez tartozok. Jézus Krisztus az, aki az életem ura és irányítója” - mondta Baráti Róbert, pünkösdi lelkipásztor.

Ma délután a református templomban beszélt Baráti Róbert pünkösdi lelkipásztor. Az imahét utolsó közös istentiszteletét holnap az Ív úti római katolikus templomban tartják. Akkor Váraljai Zsolt baptista lelkipásztor szól majd a hívekhez.


939_0_t 939_1_t 939_2_t 939_3_t
939_4_t 939_5_t 939_6_t 939_7_t
939_8_t
Vissza