Illegális szemét (képgalériával)2020. január 10. (péntek) 19:00 - Városnews/8891_0_300.jpgNagy mennyiségű darált hulladékot hordtak ismeretlenek Center és Bánszállás között egy magánterületre. Az áldatlan állapotról egy helyi lakos tett bejelentést az önkormányzat felé, valamint szerkesztőségünknek is jelezte. A tulajdonos telefonon adott tájékoztatást, elmondása szerint nem tudott az esetről. Az ügyet az Ózd Városi Rendészet munkatársai vizsgálják közigazgatási eljárás keretében.

A Center- Bánszállás közötti útszakaszon, a nád takarása mögötti részen elképesztő látvány tárul elénk. A magánterületen nagy mennyiségű darált hulladékot halmozott fel valaki. A szemét megfelelő tárolását kormányrendelet is szabályozza, és ez nem felel meg az abban foglaltaknak. Az esetről egy helyi férfi tett bejelentést az önkormányzat felé, először a problemak@ozd.hu elérhetőségre írta le panaszát, majd a városi televízió szerkesztőségének is jelezte az ügyet. A témáról rövid időn belül a terület képviselője is értesült.

„Lakossági bejelentés alapján tudtam meg, hogy ide nagy mennyiségű darált illegális szemetet helyeztek el. Ez alapján én kijöttem a helyszínre, láttam, hogy ez valóban így van. Én felvettem a kapcsolatot polgármester úrral, és ő elkezdte az ügyben az intézkedést” - mondta Váradi József, területi képviselő.

Az egyik tulajdonos elmondta, hogy ő is a napokban tudta meg, hogy mi történt, és fogalma sincs róla, ki használja illegálisan szemétlerakóként a területét. Arról is tájékoztatást adott, hogy ő csupán résztulajdonos, öt személy nevéhez köthető helyrajzi szám alapján az érintett rész.

„Azonnal elkezdtük az eljárás lefolytatását, a városi rendészet vette kézbe az ügyet közigazgatási eljárás keretében vizsgálják, hogy ki hordta ide ezt a hulladékot, nyilván a tulajdonosnak a kötelezettsége lesz az, hogy a területet rendezze, és eltűnjön innen ez a hulladék. Amint látható is ez egy ledarált hulladék, nem sok helyen van erre lehetőség, hogy ilyen hulladékot, ilyen állagban készítsenek. Én úgy gondolom, hogy ez egy szervezett akció volt, hogy ide lett hordva ez a hulladék” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

A tulajdonos elmondta azt is, hogy alapesetben be sem lehetett volna autóval hajtani a területre, hiszen a fő és a bekötőút között egykor árok húzódott, de azt is betemették a feltételezett birtokháborítók. A helyszínt az illetékes hatóságok visszatérően és fokozottan ellenőrzik. Cél, hogy mielőbb megszüntessék az áldatlan állapotot, és kézre kerítsék az elkövetőt.


891_0_t 891_1_t 891_2_t 891_3_t
891_4_t 891_5_t 891_6_t 891_7_t
891_8_t
Vissza