Csak ingyenreklám? (képgalériával)2020. január 9. (csütörtök) 19:00 - Politikanews/8890_0_300.jpgFelkavarták a vizet a városi uszodában, de ezúttal nem egy úszóverseny szurkolóitól, hanem politikai csatározásoktól hangos a komplexum. Vasárnap este bérelte ki Janiczak Dávid a létesítményt, és annak díját számla ellenében ki is fizette. Dr. Csuzda Gábor azt nem érti, hogy miért nem szerepelt az uszoda árlistáján eddig a bérlés lehetősége, és a polgármester miért nem hajlandó a város lakóival egy légtérben tartózkodni. A helyi Fidelitas elnöke ma délután sajtótájékoztatón kereste a választ a kérdésekre.

Pár napja kapott szárnyra a hír, amely szerint Ózd polgármestere privát fürdőként vette igénybe a városi uszodát, így a vendégeknek a megszokottakhoz képest korábban el kellett hagyniuk a létesítményt. Ma délután az ózdi Fidelitas elnöke, dr. Csuzda Gábor a szabadidős komplexum épülete előtt sajtótájékoztatót tartott az ügy kapcsán, ahol a városi televízió stábja mellett több országos médium is megjelent. Nemcsak mint a helyi szervezet elnöke, hanem mint önkormányzati képviselő, frakcióvezető is megszólalt a témában. Elmondása szerint az Ózdi Sport- és Élményközpont vezetése az elmúlt pár napban ellentmondásos információkat közölt vele. A politikus elmondta, fontosnak tarja, hogy városunk intézményei megfelelő módon, az itt élők érdekeit szolgálva működjenek. Olyan kérdéseket fogalmazott meg, hogy miért nem szerepel az árlistában az uszoda kizárólagos használatára vonatkozó bérleti díj, valamint a polgármester miért nem hajlandó a város lakóival egy légtérben, egy medencében lenni.

„Mindenkinek joga van a kikapcsolódáshoz, feltöltődéshez, nem kivétel ez alól Ózd város polgármestere sem. A probléma ezzel az üggyel az, hogy az ő szórakozása miatt miért kellett más ózdi polgárokat megfosztani ugyanezen lehetőségtől. Számunkra az uszodás ügy ismét egy bizonyítéka annak, hogy Janiczak Dávid számára „Az ózdiakért és Ózdért” jelmondat csupán egy üres ígéret, amellyel városunk lakóit szeretné megtéveszteni” - mondta dr. Csuzda Gábor, a Fidelitas Ózd elnöke.

Egyes információk szerint műszaki bejárás miatt küldték ki korábban a vendégeket. Az Ózdi Sport-és Élményközpont ügyvezetője azt mondja, hogy ilyenről szó sem volt.

„Az adott napon a vendégeket értesítettük, kihelyeztünk ilyen értesítő táblákat, valamint munkatársaink is felhívták a vendégek figyelmét, hogy korábbi zárás lesz. Ennek eredményeként minden vendég időben elhagyta a létesítményt, senkit nem kellett külön felszólítani erre, mert tudomásul vették, hogy korábbi zárás lesz” - nyilatkozta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont ügyvezetője.

Janiczak Dávid azt állítja, hogy ő csupán a városban szerette volna elkölteni a kikapcsolódásra szánt összeget, és legmerészebb álmában sem gondolta volna, hogy ez ekkora port kavar majd. Volt olyan televíziócsatorna, amely háromszor is foglalkozott a témával, de akadt olyan is, amely vezető hírként értékelte. Azt mondja, ő csupán vasárnap este egy bárki számára elérhető szolgáltatást vett igénybe, amelyet az ügyvezetővel történt egyeztetés után bérleti szerződés megkötésével, számla ellenében ki is egyenlített.

„Én azt gondolom, hogy nagyon súlyos milliókba került volna az önkormányzatnak, ha ekkora reklámot akarna csinálni az uszodának országos mértékben. Én bízom benne, hogy ez most felkeltette sokaknak az érdeklődését, és igénybe fogják venni az ózdi wellness szolgáltatásokat, annál is inkább, hiszen az önkormányzatnak így kevesebb támogatást kell fizetnie az Ózdi Sport-és Élményközpont Nonprofit Kft. részére” - tette hozzá Janiczak Dávid, polgármester.

Egyébként a városi cég üzemeltetésében lévő létesítményeket bárki igénybe veheti kizárólagos használatra, amennyiben időben jelzi azt. E szerint a Marosi István Városi Sportcsarnokban is bonyolítottak már le különböző rendezvényeket magánszeméllyel kötött megállapodás alapján, valamint a Városi Strandfürdő is szolgált már helyszínéül például céges összejöveteleknek.


890_0_t 890_1_t 890_2_t 890_3_t
890_4_t 890_5_t
Vissza