Játékos versengés (képgalériával)2020. január 7. (kedd) 19:00 - Sportnews/8877_0_300.jpgIsmét városunkban tartották meg a Játékos Sportverseny Megyei Döntőjét. A Marosi István Városi Sportcsarnokban ez alkalommal is tíz feladatot kellett teljesíteniük a csapatoknak. Összesen hét iskola legjobbjai mérték össze tudásukat, és végül a miskolci Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola szerezte meg az első helyet.

Ma is gyermekzsivaj töltötte meg a Marosi István Városi Sportcsarnokot. Egész Borsod megyéből érkeztek csapatok, hogy kiderüljön, melyik intézmény tanulói bizonyulnak a legjobbnak a Diákolimpia Játékos Sportversenyének Megyei Döntőjén. Ózdra már visszajár a rendezvény, hiszen minden adott a sikeres lebonyolításhoz.

„Nagy öröm mindig ide Ózdra visszatérni. 2020 év első versenye, mondhatni, hogy az országban az első megyei döntő idén. Tényleg egy profi helyszínen vagyunk. A stáb nagyon profi, jól megcsinálják a versenyeket. A helyszín szintén nagyon jó egy szép nagy csarnokba jöhetünk minden évben. Minden adott, hogy egy tökéletes eseményt lebonyolítsunk” - mondta Benőcs Dávid, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület titkára.

A versenynek idén is Vanczák Attila volt az elnöke. A szakember egyébként a játékos sportversennyel foglalkozó országos bizottságnak is tagja, így van rálátása arra, hogy miért lehet ilyen sikeres a fiatalok körében.

„Ez egy nagyon összetett versenyszám. Nagyon összetett tudást igényel minden szinten. Kell hozzá fizikai állóképesség, gyorsaság, ügyesség, labdás ügyesség tehát nagyon összetett. Igazából ahhoz a műsorhoz tudnám hasonlítani, amely most is megy egy nagy kereskedelmi csatornán. Szintén egy akadálypályás verseny” - fogalmazott Vanczák Attila, a verseny elnöke.

Városunkból az Újváros Téri és a Bolyky Tamás Általános Iskola szállt harcba a végső győzelem megszerzéséért. Mindkét intézmény diákjai várták már a versenyt, amelyet hosszas felkészülés előzött meg.

„Szerintem az a szám a legnehezebb, ami most volt, mert a csuklódat nagyon igénybe veszi. Szerintem a következő feladat számomra a legkönnyebb. Nagyon jól érzem magam, és nagyon szeretem ezt a versenyt” - nyilatkozta Bogdán Szabolcs Bendegúz, a Bolyky Tamás Általános Iskola versenyzője.

„Jó volt a felkészülés. Szerintem a Bombázó nevű szám a legnehezebb” - hangsúlyozta Kiszely Maximilián, az Újváros Téri Általános Iskola versenyzője.

Az már az első körök után egyértelművé vált, hogy a miskolci Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola tudásban a többi résztvevő felett áll, egyébként ők tavaly az országos döntőbe is bekerültek. A várakozásoknak megfelelően most is megszerezték az első helyet, míg a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda lett a második, így ők jutottak a következő körbe. Az Újváros Téri Általános Iskola csapata a harmadik helyen zárt, míg a Bolyky Tamás Általános Iskola a negyedik lett.


877_0_t 877_1_t 877_2_t 877_3_t
877_4_t 877_5_t 877_6_t 877_7_t
877_8_t 877_9_t 877_10_t
Vissza