Helyi felsőoktatás (képgalériával)2020. január 6. (hétfő) 19:00 - Oktatásnews/8872_0_300.jpgPályaválasztási nyílt napot tartott a Miskolci Egyetem Ózdi Kihelyezett Tagozata. A Tiszti Kaszinó épületében közel száz középiskolás tájékozódhatott a helyi felsőoktatási lehetőségekről. Az intézmény idén anyagmérnöki, szociális munka és mérnökinformatikus alapszakon hirdetett meg képzéseket.

A Miskolci Egyetem Ózdi Kihelyezett Tagozatának képzései 2017 szeptemberétől érhetőek el a felsőoktatásban tanulni kívánók számára városunkban. Az intézmény a korábbi évekhez hasonlóan most is pályaválasztási nyílt napot tartott, azzal a céllal, hogy a területünkön élő középiskolai végzős diákok megismerhessék a helyi lehetőségeket.

„Annak az életpályamodellnek a része, ami már a középiskolás diákoknál is elkezdődött, a tanulást elősegítő támogatás formájában. Ózd városának elemi érdeke az, hogy minél több jó képességű, jó tanuló diák itt maradjon a város középiskoláiban, és ha van rá lehetőségük, vagy van olyan képzési forma, amit tudnak választani, akkor lehetőleg itt maradjanak a városban. Itt tanuljanak tovább, és a végén itt telepedjenek le, és az itteni felsőfokú képzetteknek a sorát gyarapítsák” - hangsúlyozta Szaka Attila, köznevelési- és művelődési referens.

Jelenleg három területen zajlik képzés városunkban. Nappali tagozaton a Tiszti Kaszinó épületében szociális munka, illetve anyagmérnök alapszakon, államilag támogatott és önköltséges formában is. Emellett levelezőn mérnökinformatikus szak, melynek a Digitális Erőmű ad otthont.

„A helyi igények határozták meg ezt a két szakot úgy, mint az itteni munkahelyeknek, munkaadóknak a munkaerőpiaci elvárása. Hozzá kell tenni, hogy a hallgatók körében végzett felmérésünk alapján elmondhatjuk, hogy az ózdi hallgatók kivétel nélkül azt nyilatkozták, hogy ha nem lenne itt helyben a kihelyezett képzés, akkor nem tudnának egyetemre járni” - mondta dr. Czap László, a Miskolci Egyetem intézményfejlesztési és kapcsolati ügyekért felelős rektorhelyettese.

Dr. Czap László hozzátette, hogy a végzett hallgatók körében készített felmérések szerint néhány hónapon belül el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon. A Miskolci Egyetem Ózdi Kihelyezett Tagozatának idén szeptemberben induló hagyományos és duális képzéseire február 15-éig lehet jelentkezni.


872_0_t 872_1_t 872_2_t 872_3_t
872_4_t 872_5_t 872_6_t 872_7_t
872_8_t
Vissza