Közös emlékezés (képgalériával)2020. január 5. (vasárnap) 16:20 - Sportnews/8869_0_300.jpgBencze Tamás emléke előtt tisztelegtek az utánpótlás korú kézilabdázók a Marosi István Városi Sportcsarnokban. Ózdon hagyománya van, hogy ilyenkor barátságos tornákat szervez az ÓAM-Ózdi KC. Ezúttal sem az eredmény volt a legfontosabb, hanem az, hogy ne maradjon ki ez a hónap sem a fiatalok versenyeztetéséből. A mostani csak az első volt a sorban, a következő hétvégéken az idősebb korosztálybeli gyermekek is pályára lépnek majd.

A január városunkban az elmúlt években szinte összefonódott a kézilabda utánpótlás-tornákkal. Az ÓAM-Ózdi KC 2020-ban is folytatta jó szokását, és ennek következtében már az év első hétvégéjén fiatalokkal telt meg a Marosi István Városi Sportcsarnok. Az U13-as csapatokat felvonultató rendezvény az ÓKC fiatalon elhunyt edzője után a Bencze Tamás Emléktorna nevet viseli.

„A Bencze Tamás Emléktorna, amely néhány perccel ezelőtt kezdődött el, már hatodik esztendeje tartja meg az Ózdi Kézilabda Club, mindig ilyenkor január elején. Az a tapasztalat, hogy mivel a gyermek kézilabda bajnokság ilyenkor szünetel, csapatok keresik az ehhez hasonló rendezvényeket” - mondta Marosréti Ervin, az ÓAM-Ózdi KC ügyvezetője.  

Az esemény színvonalát jól mutatja, hogy nem csak a környékről jönnek el csapatok, idén Vecsésről is érkeztek fiatalok. Rajtuk és a házigazdákon túl Egerből, Kazincbarcikáról, Mezőkövesdről, illetve Salgótarjánból is érkeztek a tornára.
 
„Nagyon fontosak a felkészülés szempontjából a mérkőzések és az utánpótlástornák látogatása. Ilyenkor egy edző kipróbálhat új variációkat, esetleg fiatalabb új játékosokat a csapatban, bátrabban lehet hozzányúlni a kerethez, mint versenyhelyzetben. A magyar kézilabdában az utánpótlásról szól minden, nincs is igazi versenyszellem. Gondolok itt arra, hogy nem is számolják a pontokat a különböző bajnokságokban” - nyilatkozta Dénes Máté, a Salgótarjáni Strandépítők KC U13 edzője.

A mai torna csak az első volt a sorban, a következő hetekben ismét utánpótláskorú fiatalokkal telik majd meg a sportcsarnok. Január 11-12-én például Bellér László emléke előtt tisztelegnek majd a serdülők. Szombaton a fiúk, vasárnap pedig a lányok lépnek majd pályára.


869_0_t 869_1_t 869_2_t 869_3_t
869_4_t 869_5_t 869_6_t 869_7_t
869_8_t
Vissza