Sajóvárkonyi bántalmazás (képgalériával)2020. január 3. (péntek) 19:00 - Rendőrségnews/8867_0_300.jpgSzamurájkard, tégladarabok és egy kalapács is előkerült szilveszter éjjelén Sajóvárkonyon. A Mekcsey úton történt incidens során a felfegyverkezett elkövetők egy szóváltást követően támadtak ismerőseikre, és többeket bántalmaztak. Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai előállították a gyanúsítottakat, és kezdeményezték letartóztatásukat az ügyészségen.

Szilveszter éjszakáján ment be egy helyi ingatlanba két férfi, ahol az ott tartózkodó ismerőseikkel szóváltás alakult ki. Pár perc elteltével a férfiak távoztak, ám nem sokkal később kiegészülve egy hozzátartozójukkal visszatértek a lakásba. Ekkorra felfegyverkeztek. Egyikőjük téglákkal dobálta meg a családi ház ablakát, valamint egy az udvaron parkoló autót is megrongált. Egy másik vádlott egy szamurájkarddal okozott sérüléseket egy 54 éves férfinak a fején, illetve a karján, míg a harmadik társuk egy fiatalembert bántalmazott egy lapáttal. A rendőrök nem sokkal ezután értek a helyszínre.

„A kollégáimat értesítették az esetről, akik azonnal kivonultak a helyszínre. Ott még a gyanúsítottakat el is fogták, és előállították az Ózdi Rendőrkapitányságra. Őket gyanúsítottként hallgatták ki, majd ezután két főt őrizetbe is vettek” - mondta Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei RFK szóvivője.

B. Barnabás garázdaság, ifj. B. Barnabás emberölési kísérlet, míg B. Arnold ellen életveszélyt okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök kezdeményezték előzetes letartóztatásukat az ügyészségnél.

Szilveszter éjjelén több mint ötven esetben kellett beavatkozniuk városszerte az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársainak. Ekkor nem csak a megnövekedett alkoholfogyasztás, hanem a nagyobb társaságok egy helyen tartózkodása is növeli az erőszakos cselekedetek kockázatát.

Információnk szerint a vádlottak előzetes letartóztatásáról ma döntenek a bíróságon. Ha beigazolódik a gyanú és bűnösnek találják a férfiakat, úgy a legsúlyosabb büntetési tételnek megfelelően több évnyi elzárást is kaphatnak.


Képek forrása: police.hu

867_0_t 867_1_t 867_2_t 867_3_t
867_4_t

 

Vissza