Ünnepi jótékonykodás (képgalériával)2019. december 19. (csütörtök) 19:00 - Híreknews/8852_0_300.jpgFejlesztőjátékokat adományozott a helyi Fidesz Női Tagozata a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Ózdi Tagintézményének. Az új eszközök nagy segítséget nyújtanak a jövőben az intézmény dolgozóinak és az ott tanulóknak. Alkalmasak lesznek a szókincs bővítésére, a szociális készség, a gondolkodási műveletek és a finom mozgás fejlesztésére is.

A Fidesz Női Tagozata már több éve adományoz különböző közösségek számára az ünnepek közeledtével. Idén a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Ózdi Tagintézményének gyűjtöttek össze több fejlesztőjátékot, amelyek az ott dolgozók és tanulók munkájában nyújthatnak segítséget.

„Mindig közösségeket szeretnénk támogatni, és azt gondolom, hogy nagyon fontos, hogy azok a tanárok, pedagógusok, akik itt dolgoznak, érezzék azt, hogy ők igen is fontosak, és hogy az ő munkájukat könnyebbé tegyük. Bármelyik családban előfordulhat, hogy kell egy kis segítség, akár egy magatartás-zavaros gyereknél, akár egy a mozgásában kevésbé jól fejlődő gyereknél. Nagyon sok ember fordul meg itt, és nagyon sok embernek lehet szüksége egy kis kezdő segítségre” - mondta dr. Vámos Henrietta, a Fidesz ózdi elnöke.

Az adományok közt a gyerekeknek való játékok mellett több fejlesztőeszköz is helyet kapott. Így különböző társasjátékok, kirakósok és interaktív babák kerültek az intézmény karácsonyfája alá.

„Én úgy gondolom, hogy a nevelési tanácsadásra, logopédiára és a korai gondozásra járó gyerekek körében fogjuk ezeket elsősorban használni, hiszen kiválóan alkalmasak a szókincs bővítésére, a szociális készség fejlesztésére, a gondolkodási műveletek és a finom mozgás fejlesztésére is. Nagyon jó helyre kerültek ezek a játékok, hiszen intézményünket több százan veszik igénybe évente, akik nagyon fognak örülni ezeknek az új fejlesztőeszközöknek” - nyilatkozta Zay Nárcisz, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Ózdi Tagintézményének tagintézmény-igazgatója.

A helyi Pedagógiai Szakszolgálatnál tizenhat pedagógus tevékenykedik. Az ózdi járásban 50 intézményt látnak el, és közel 2500 gyerekkel vannak kapcsolatban. Tevékenységi körükbe tartozik a logopédiai ellátás, a nevelési tanácsadás, a gyógytestnevelés és a korai- és tehetséggondozás is.


852_0_t 852_1_t 852_2_t 852_3_t
852_4_t 852_5_t 852_6_t 852_7_t
852_8_t
Vissza