Egészséges mozgás (képgalériával)2019. december 19. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/8851_0_300.jpgAz egészséges életmódra nevelő programot tartottak az Újváros Téri Általános Iskolába. Az ÓAM-Ózdi KC-val való jó kapcsolat nyomán olyan játékok érkeztek a tornaterembe, amelyek segítségével új mozgásformákat próbálhattak ki a gyerekek és eközben jól is szórakoztak.

Gyermekzsivajtól volt hangos ma délelőtt az Újváros Téri Általános Iskola tornaterme. Ezúttal azonban nem szokványos testnevelésórákon vehettek részt a diákok. A program az ÓAM-Ózdi KC-val történő együttműködés nyomán jöhetett létre, hiszen igen jó kapcsolatot ápol a klub az intézménnyel.

„Marosréti Ervin, az ÓAM-Ózdi KC ügyvezetője keresett meg, hogy az Első Magyar Teqball Egyesület szervezésében van egy ilyen a teqballt és az egészséges életmódot népszerűsítő program, és eljönnének az iskolánkba. Felvettük a kapcsolatot a rendezvényszervező céggel, és ők hozták el nekünk ezeket a játékokat, teljesen ingyen” - mondta Zákányi Zoltán, az Újváros Téri Általános Iskola testnevelője.

A fiatalok nagy kedvvel vetették bele magukat a játékokba, és kisebb csoportokban próbálták ki a különböző pontosságot és ügyességet megkövetelő elemeket. Maga a rendezvény egyébként nem először érkezett városunkba, legutóbb a Marosi István Városi Sportcsarnokban találkozhattak a szervezőkkel a helyiek. Az illetékesek szerint régiónkban igen együttműködőek az intézmények és az önkormányzatok, így könnyű a közös munka.

„Mindenkinek fontos, hogy sportoljon. Az egészséges életmódhoz hozzá tartozik mind a táplálkozás, mind pedig a sport. A teqball egy innovatív új magyar találmány, ami már annyira nem is új, hiszen évek óta jelen van hazánkban és külföldön is” - nyilatkozta Miskó János, rendezvényszervező.

A legkisebbek kiélvezhették a felfújható ugrálóvár és a különböző ügyességi játékok nyújtotta lehetőségeket, és szinte mindenki kellemesen elfáradt a negyvenöt perces tanóra végére. Már csak a holnapi nap van hátra, és megkezdődik a jól megérdemelt téli szünet.


851_0_t 851_1_t 851_2_t 851_3_t
851_4_t 851_5_t 851_6_t
Vissza