Példás cselekedet (képgalériával)2019. december 19. (csütörtök) 19:00 - Híreknews/8849_0_300.jpgKözel háromszáz kiló tartós élelmiszert gyűjtöttek a II. János Pál Katolikus Általános Iskola diákjai a Katolikus Karitász Helyi Szervezete számára. Az intézményben már több éves hagyománya van annak, hogy karácsony közeledtével a tanulók és a pedagógusok tartós élelmiszerek gyűjtésébe kezdenek, ezzel segítve a rászorulókat. Ma különleges tombolasorsolást tartottak az akcióhoz kapcsolódóan.

Rengeteg papírzacskós cukor, sok-sok kiló liszt, konzervek, étolaj és több csomag száraztészta hever a dobozokban külön válogatva. Idén több mint száz diák önzetlenségének köszönhetően közel 300 kilogrammnyi tartós élelmiszert gyűjtött össze a II. János Pál Katolikus Általános Iskola az adventi időszakban. Az intézményben már hagyomány, hogy a karácsony közeledtével ilyen módon segítik a rászorulókat.

Az iskola étkezőjében Kocska Ágnes, az intézmény igazgatója sorolta fel azoknak a tombolajegyeknek a számát, amelyek párjáért cserébe különböző játékokat, írószereket, plüssállatokat, mesekönyveket és édességeket kaptak a gyerekek. A jótékonysági akcióhoz kapcsolódóan ugyanis az utolsó előtti tanítási napon tombolasorsolást tartottak, azok között a tanulók között, akik valamilyen módon segíteni próbáltak szegényebb körülmények között élő embertársaikon.

„A gyerekek nem vakok, ők látják maguk körül a világot, tudják, hogy vannak szegény emberek. Érdekes módon az élelmet hozó gyerekek között is nagyon sok a szegény. Tehát így érzik át leginkább a szükséget. Fontos az, hogy ők is adhatnak valamilyen módon, és ha még kapnak a köszönet mellé valamilyen apróságot is, akkor hatványozott az örömük” - emelte ki Kocska Ágnes, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola igazgatója.

Ebben az évben összesen 410 darab jegyet adtak ki. A programnak van egy különlegessége is, ugyanis itt minden tombola nyer.

„Én szerdán hoztam élelmiszert, két lisztet” - nyilatkozta Lakatos Mirella, tanuló.

„Huszonegy darab tombolát kaptam. Nyertem most egy kis macikutyust, egy barbi babát, egy pénztárcát, egy fogkefét, egy vattacukrot és egy ilyen kis ledet” - mondta Száva Napsugár, tanuló.

A nagy mennyiségű élelmiszer adományt a helyi katolikus karitász szervezethez szállították el az intézmény pedagógusai, ugyanis ők gondoskodnak majd arról, hogy oda kerüljön a támogatás, ahol arra a legnagyobb szükség van. Ózdon több száz rászoruló család szerepel a karitász nyilvántartásában, akikhez decemberben és januárban juttatják el az ajándékokat.


849_0_t 849_1_t 849_2_t 849_3_t
849_4_t 849_5_t 849_6_t 849_7_t
849_8_t 849_9_t 849_10_t 849_11_t
849_12_t 849_13_t 849_14_t
Vissza