Eredményes év (képgalériával)2019. december 17. (kedd) 19:00 - Híreknews/8843_0_300.jpgMegtartotta éves beszámolóját az Ózd és Térsége Polgárőr Egyesület. Idén is a Civil Házban gyűltek össze, hogy értékeljék a 2018-as esztendő eredményeit, sikereit. A gyűlésen természetesen most is részt vettek a rendészet, az önkormányzat és a rendőrség képviselői is, akikkel a polgárőrök szorosan együttműködnek.

A Civil Házban tartotta meg éves beszámolóját az Ózd és Térsége Polgárőr Egyesület. A tavalyi évben elért eredményekről és a polgárőrök feladatairól az egyesület elnöke, dr. Abu Kamar Ata tájékoztatta a résztvevőket. Kiemelte többek között, hogy az ünnepek, például Mindenszentek előtt és alatt elengedhetetlen a szolgálat, de más alkalmakkor is találkozhatunk velük.

„Az iskolánál nagyon odafigyel az ember. Egyrészt az alsósok, a kicsik nem figyelnek, és a polgárőrök állandó jelleggel ott vannak, amikor az iskola elkezdődik. Olyankor nekünk minden nap, mikor jönnek a gyerekek, mikor mennek, vigyázunk, hogy ne történjen valami baleset, ne is legyen” - mondta dr. Abu Kamar Ata, az Ózd és Térsége Polgárőr Egyesület elnöke.

A találkozón részt vettek a rendőrség, az önkormányzat és a rendészet képviselői is. Kiderült, hogy a polgárőr egyesület tagjai tavaly hozzávetőleg tizenháromezer óra szolgálatot láttak el: ez megmutatkozott többek között járőrözésben, rendezvények biztosításában is.

„Az elmondható, hogy ma Magyarországon közrendről, közbiztonságról polgárőrség nélkül nem lehet beszélni. A polgárőrség 2019 évben is olyan eredményt tudott felmutatni, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Magyarországon arról tudunk beszélni, hogy ez egy nyugodt, biztonságos ország. Nem elvitatható, óriási rendőrségi eredmény van benne, óriási kormányzati eredmény van benne, és természetesen a polgárőrség is hozzátette a magáét” - hangsúlyozta Csóra György, a B.-A.-Z. Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.

A polgárőrök állandó jelleggel együttműködnek a rendvédelmi szervekkel, így az Ózd Városi Rendészettel és az Ózdi Rendőrkapitánysággal is. Ez nemcsak a fokozott jelenlétben, de a közös megbeszélésekben is megnyilvánul: így hatékonyabban tudják egyeztetni a feladatokat.

„A szubjektív biztonságérzet a közös szolgálatokkal fokozható. És ha minél több polgárőr lát el szolgálatot velünk, akár közösen vagy önálló szolgálatban is, akkor az mindenképpen pozitívan hat a lakosság számára, pozitívan fognak vélekedni rólunk, és különböző számadatokkal tudnám illusztrálni azt, hogy mi is ennek a lényege. Többek között a bűncselekmények megelőzése, felderítése és tettenérése az elkövetőknek” - emelte ki Kocsis István, az Ózdi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztályának vezetője.

A beszámoló meghallgatása után a szórakozásé volt a főszerep, a zenét idén is a Kék Sirály Zenei Egyesület tagjai szolgáltatták.


843_0_t 843_1_t 843_2_t 843_3_t
843_4_t 843_5_t 843_6_t 843_7_t
843_8_t 843_9_t 843_10_t 843_11_t
843_12_t 843_13_t 843_14_t
Vissza