Játékos tanulás (képgalériával)2019. december 16. (hétfő) 19:00 - Oktatásnews/8840_0_300.jpgKarácsonyi vásárral egybekötött szakmai napot tartottak a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumban. A program során az osztályoknak termékeket és szolgáltatásokat kellett kitalálniuk, és a lehető legkülönfélébb módon értékesíteniük. A fiatalok nagyon aktívan vettek részt a játékos tanulásban, emellett a pénzügyi tudatosságuk is erősödhetett.

Ünnepi díszbe öltözött a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tornaterme a szombati tanítási napon. Az intézmény ugyanis ekkor tartotta meg a karácsonyi vásárral egybekötött nyílt napját. A fiatalok nagy kedvvel vettek részt az előkészületekben, hiszen úgy fejleszthették pénzügyi tudatosságukat, hogy közben jól is szórakoztak.

„A Pénzügyminisztérium, pénzügyi tudatosságra nevelő pályázatából valósítottuk meg idén a szakmai napunkat. Amint lehet látni egy adventi vásár kivitelezésében gondolkodtunk. A dolog apropóját az adja, hogy iskolánkban a szakmai napon egy vásár volt régebben, az elmúlt években különböző munkaközösségek valósítottak meg szakmai napot, tehát a vásárt nem tudtuk megtartani. A diákok kérésére hoztuk vissza ismét ezt a rendezvényt” - nyilatkozta Hajdu Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium igazgatója.

Az iskolába látogatóknak nem volt könnyű dolga a portéka kiválasztásában, hiszen minden szegletből figyelemfelkeltő dolgok kerültek elő. Az osztályok mindent megtettek a profitmaximalizálás érdekében, így több „mozgó hirdetőtáblával” is lehetett találkozni.

„Mindannyian próbálunk egy kis sütit, innivalót adni. Én beöltöztem muffin embernek, hogy híreszteljem a standomat, és a 10/E-nek az áruit” - mondta Nagy Ákos, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulója.

A standok megfelelő összeállítása már jóval a program előtt elindult, hiszen a közös ötletelések eredményeként született meg a végleges kínálat.

„Mindenféle sütiket és célba dobást árulunk, illetve közös fotókat is lehet készíteni. Mindenféle ötletes dolgot próbáltunk kitalálni, hogy minél több ember idejöjjön a standunkhoz” - hangsúlyozta Dobos Dorina, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulója.

Végül a lelkes árusok és a még lelkesebb vásárlók jóvoltából szinte minden elfogyott, így sikeresnek tekinthető a közösségkovácsoló program.


840_0_t 840_1_t 840_2_t 840_3_t
840_4_t 840_5_t 840_6_t 840_7_t
840_8_t 840_9_t 840_10_t 840_11_t
Vissza