Közeleg a búcsúzás (képgalériával)2019. december 14. (szombat) 08:55 - Oktatásnews/8837_0_300.jpgSzalagavató ünnepséget tartottak több ózdi középiskolában. A Gábor Áron Szakképző Iskola diákjai pénteken a hagyományoknak megfelelően az Olvasó színháztermében gyűltek össze, míg a Bródy Imre Szakgimnázium tanulói az iskola dísztermében kapták meg a szalagokat. Szombaton pedig a József Attila Gimnázium végzősei is megkapták a hímzett díszeket.

A szalagavató az egyik legfontosabb esemény a középiskolások számára. Azt vetíti előre, hogy lassan lezárul egy időszak, ám még vannak tennivalók a végső búcsút megelőzően. A hagyományoknak megfelelően az Olvasó színháztermében gyűltek össze az Ózdi Szakképzési Centrum Gábor Áron Szakképző Iskolájának diákjai, hogy a szülők előtt kerülhessen mellükre a díszes szalag. Az általunk megkérdezett fiatalok szép emlékként tekintenek vissza az elmúlt évekre.

„Nagyon eseménydús volt az elmúlt három év. Sok jó dologra emlékszünk vissza” - mondta Greskovics Brigitta, az Ózdi SZC Gábor Áron Szakképző Iskolájának tanulója.

„Úgy gondolom, hogy remek volt ez a pár év. Rengeteg dolog történt, amivel sokat tanultam szakmailag. Elég jó volt” - nyilatkozta Seres Lajos, az Ózdi SZC Gábor Áron Szakképző Iskolájának tanulója.

Ekkor következett az est fénypontja, hiszen sorban érkeztek a végzősök a színpadra, és az osztályfőnökök egyesével tűzték fel a szalagokat az utolsó évesek ruhájára. A másik nagy pillanat most is a keringő volt, hiszen a fellépők már hosszú hónapok óta gyakorolták a koreográfiát, hogy minden tökéletesen menjen.

Az Ózdi Szakképzési Centrum másik tagintézménye ugyancsak ebben az időpontban tartotta meg a szalagavatót. A Bródy Imre Szakgimnáziumban a ceremoniális részt követően szintén a felhőtlen szórakozás kapta a főszerepet. A végzősök elmondása szerint nehéz lesz az egymástól való búcsúzás.

„Nagyon jól telt nekünk ez a pár év. Összekovácsolódtunk, mint közösség, és nagyon jó barátokat ismertem meg. Osztálykirándulásokon is jókat nevettünk” - fogalmazott Bari László, az Ózdi SZC Bródy Imre Szakgimnáziumának tanulója.

„Én egy iskolaváltást követően kerültem át ide Egerből. Sikerült nagyon hamar beilleszkednem, jók a tanárok, jól érezzük magunkat. Itt alapból a szakmai ággal kezdtem, nem úgy mint Egerben. Ott a gimnázium lett volna először, itt pedig rögtön az informatika irányába tudtam elindulni” - emelte ki Tengely Martin, az Ózdi SZC Bródy Imre Szakgimnáziumának tanulója.

Most sem maradtak el az érzelmes pillanatok, hiszen ekkor a családtagokban is tudatosul, hogy a gyermekek nemsokára befejezik a középiskolát, és hamarosan, ha úgy döntenek munkába is állhatnak. Ezzel gyakran végleg kirepülnek a szülői házból. Emellett a végzősök egy közös táncos is bemutattak a megjelenteknek.

Egy nappal később a József Attila Gimnázium utolsó éveseivel és azok hozzátartozóival telt meg az Olvasó színházterme. Az eseményre több száz szülő és ismerős látogatott el, szinte egy hely sem maradt szabadon. A szalagtűzés ünnepélyes pillanati ezúttal is sok érzelmet szabadítottak fel.

„Nagyon szomorú leszek, amikor el fogom hagyni az iskolát. Szép három és fél, lassan négy évet töltöttem itt a gimnáziumban. Egy jó osztályközösség kovácsolódott össze” - hangsúlyozta Kóczián Szabolcs, a József Attila Gimnázium tanulója.

„Én nagyon pozitívan tekintek vissza az elmúlt négy évre. Azt gondolom, hogy maximálisan megkaptunk mindent igazgató úrtól és jelenlegi igazgató nőtől, illetve minden tanártól, amire csak szükségünk volt” - mondta Kovács Karina, a József Attila Gimnázium tanulója.

A végzősök a következő időszakban még nem élvezhetik a szabadságot, hiszen az utolsó nagy hajrá következik. A szakvizsgától és az érettségitől ugyanis nagyban függ a fiatalok továbbhaladása, így most kell mindent beleadniuk.


837_0_t 837_1_t 837_2_t 837_3_t
837_4_t 837_5_t 837_6_t 837_7_t
837_8_t 837_9_t 837_10_t 837_11_t
837_12_t 837_13_t 837_14_t 837_15_t
837_16_t 837_17_t
Vissza