Bolyoki Karácsony (képgalériával)2019. december 13. (péntek) 19:00 - Városnews/8833_0_300.jpgIdén is feldíszítették a mindenki karácsonyfáját az Újváros téren. A Bolyoki Karácsonyon a köszöntők mellett most is az óvodások és iskolások műsora tette meghitté a várakozás perceit. A szeretet lángját Talián Zoltán diakónus áldotta meg.

Gyerekek álltak sorban, hogy felakaszthassák díszeiket az óriási fenyőfa ágaira. A fa tetejét az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársainak segítségével érték el a fiatalok. A bolyoki városrészen immár tizenhatodik alkalommal tartottak közös karácsonyi ünnepséget. Elsőként Talián Zoltán diakónus mondott el egy történetet a szeretetről.

„Vigyük a szívünk szeretetét, a szívünknek a lángját a kis Jézushoz. Melegítsük fel. Melegítsük fel azoknak a szívét is szeretettel, akik hozzánk tartoznak, akik fontosak számunkra, hogy megértsük az angyalok ujjongó énekét, amely karácsonykor így szól majd: dicsőség a magasságban Istennek és békesség a földön a jóakaratú embereknek” - mondta Talián Zoltán, diakónus.

Janiczak Dávid, városunk polgármestere is köszöntötte az érdeklődőket. Beszédében elmondta, hogy a készülődés alatti rohanás helyett inkább próbáljuk meg a szeretetet előtérbe helyezni. Hiszen az apró figyelmességek többet jelenthetnek az ünnepek alatt.

„Szeretnünk kell egymást, hiszen ez a belső indíttatásunk, az a belső indíttatásunk, hogy mi emberek tartsunk ki egymás mellett, és segítsük egymást. Minden nap segítsünk valakin. Ha lehet egy jó szóval, egy kedves mosollyal, egy adománnyal, kinek mire van lehetősége, de segítsük a másikat. Ne zárjuk be senki előtt az ajtót, s ilyenkor ebben az időszakban bocsássunk meg azoknak is, akikről azt gondoljuk ártottak nekünk. Én hiszek abban, hogy senki sem akar ártani a másiknak, ha valami rossz történik az emberi kapcsolatokban, akkor az a gyarlóságunkból fakad. Ezt a gyarlóságot azonban meg kell, hogy bocsássuk egymásnak” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

A Bolyoki Karácsonyon a terület képviselője, Farkas Péter Barnabás alpolgármester is beszédet mondott, illetve megköszönte a szervezők évek óta tartó munkáját.

„Ez az első alkalom, hogy az Önök területi képviselőjeként állhatok itt Önök előtt, ünnepelhetek Önökkel együtt. Bár a városvezetés korábban is támogatta ezt a rendezvényt, most már lehetőségem nyílt arra, hogy én jómagam is tegyek bele a kasszába, hogy ez a rendezvény megvalósulhasson, ám ez mit sem ér akkor, ha nincsenek olyan kiváló szervezők, olyan igazi lokálpatrióták, akik fontosnak tartják, hogy minden évben megvalósuljon ez a fennkölt, megható, karácsonyi rendezvény” - hangsúlyozta Farkas Péter Barnabás, alpolgármester, területi képviselő.

A köszöntők után Talián Zoltán diakónus megáldotta a szeretet lángját, amelyből egy-egy gyertya segítségével mindenki vihetett haza. Ezt követően az Újváros téri óvodások adtak ünnepi műsort, majd a Bolyky Tamás és az Újváros Téri Általános Iskola diákjai szavaltak és énekeltek a színpadon. A parkolóban felállított sátorban szokás szerint a Bolyoki Római Katolikus Egyházközség tagjai várták a vendégeket süteménnyel és forró teával. A fiatalok szaloncukrot, míg műsorban közreműködő gyerekek édességet kaptak jutalmul a szervezőktől.


833_0_t 833_1_t 833_2_t 833_3_t
833_4_t 833_5_t 833_6_t 833_7_t
833_8_t 833_9_t 833_10_t 833_11_t
Vissza